|

AB: Türkiye'ye muhtacız çünkü...

"... Süper güç olmak için güçlü ekonominin yanı sıra güçlü ordu, enerji yollarının güvenliği ve genç nüfus gerektiğini daha iyi anladık."

Yeni Şafak
00:00 - 29/05/2003 Perşembe
Güncelleme: 16:57 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yunanistan'ın Girit adasında önceki gün sona eren ve Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün temsil ettiği Avrupa-Akdeniz Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye, 2004 yılında AB ile müzakerelere başlamaya ilişkin olumlu sinyaller aldı. Avrupalı yetkililerde Kopenhag Zirvesi öncesinde dahi görülmeyen ölçüde tavır ve söylem değişikliği gözlemlediklerini ifade eden kaynaklar, Türkiye'nin Kopenhag siyasi kriterleri konusunda üzerine düşeni yapması durumunda, müzakerelerin 2004 sonunda başlamasının uzak olasılık olmadığını belirtiyorlar.

Türkiye artık 'aileden biri'

Türkiye'nin "aileden biri" olarak kabul edilmeye başlandığına işaret eden kaynaklar, Irak sorununun Avrupa'nın kendi içinde değişmesine neden olduğunu, ''süper güç olmak için güçlü ekonominin yanı sıra güçlü ordu, enerji yollarının güvenliği ve genç nüfus gerektiğinin daha iyi anlaşıldığını'' kaydediyorlar. Diplomatik kaynaklar, iki tarafta da gerekli siyasi iradenin var olduğunu ve 6. uyum paketiyle uygulamaya yönelik sorunların büyük ölçüde çözüleceğini ifade ettiler.

Bosna Başbakanı Terzic, Efes'i gezdi

Bosna Hersek Başbakanı Adnan Terzic ve beraberindekiler, Efes Antik Kenti'ni gezdi. Konuk heyete, Efes Müzesi'nde görevli arkeolog Cengiz İçten bilgi verdi. Adnan Terzic, Efes'e "ilk bakışta hayran kaldığını" ifade etti. Selçuk Kaymakamı Hayri

Sandıkçı, Terzic'e Efes'in rölyefini hediye etti. Bu arada İstanbul'da bulunan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Alfred Moisiu de ailesiyle birlikte dün tekneyle İstanbul Boğazı'nı gezdi; ardından da Topkapı Sarayı Müzesi'ni ziyaret etti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce