|

AB ülkelerinin insan kaçakçılığı sıkıntısı

Daha iyi şartlarda yaşama umuduyla yollara düşen bilerce kişi insan kaçakçılarının kurbanı oluyor. İngiltere'nin insan kaçakçılığından sorumlu Devlet Bakanı Caroline Flint, AB ülkelerinin en büyük sorununun insan kaçakçılığı ile mücadele olduğunu belirtiyor.

Yeni Şafak
00:00 - 21/05/2004 Cuma
Güncelleme: 13:21 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Türkiye'ye gelen İngiltere'nin İnsan Kaçakçılığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Caroline Flint, "Sorun sadece Türkiye'nin değil, AB'nin sorunu. Bütün suçlar insan kaçakçılığıyla birlikte geliyor" dedi.

Yeni Şafak'ın sorularını cevaplayan Flint, Türkiye'den İran'a vize koymasını da talep etmediklerini belirterek, yasa dışı geçişleri önlemek için hukuki kuralların yeterli olmadığına dikkat çekti. Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan, Avrupa'ya yasa dışı yollarla gitmek isteyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu da söyleyen Flint, Türkiye ile birlikte yapılan ortak operasyonlarla son dönemde bu sayının düştüğünü ifade etti.

Kaçakçılığı önlemek AB üyeliğinin bir parçası

Kaçakçılıkla Avrupa Birliği sınırları dışında ve uluslar arası düzeyde mücadele etmenin önemine işaret eden Flint, "Sorunu kaynağında çözümlemek önemli. Çünkü suçlular ulusal sınır tanımıyorlar" dedi. Flint, Türkiye'nin AB ile bağlarını güçlendirmeye çalıştığını da hatırlatarak, "Kaçakçılığa karşı işbirliği, deneyim ve bilgi paylaşımı, yasal düzenlemelerin yapılması, AB'ye üyeliğinin bir gereği" diye konuştu.

İnsanların kaçakçılar tarafından "kurban" olarak kullanıldığına ve İnsan kaçakçılığının önlenmesinde ortak operasyonların önemine dikkat çeken Flint, ortaya çıkan durumu "modern kölelik" olarak tanımladı. İnsan kaçakçılığıyla birlikte pekçok sorunun da beraberinde geldiğine, insanların yollarda öldüğüne, uyuşturucu taşımacılığının yaygınlaştığına, hastalıkların da taşındığında dikkat çeken Flint, suçluların yasa tanımaz olarak hareket ettiğini belirtti. Kaçakçılık sırasında en son teknolojinin de kullanıldığını belirten Flint, ekonomik ve tarihi nedenlerle AB'ye göçmek isteyenlerin sömürüldüğüne dikkat çekti.

  • DUYGU GÜVENÇ ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce