|

AB yolunda kaza olmaz

'AB yolunda tren kazası oldu' şeklindeki yorumları değerlendiren Başbakan Erdoğan "Bu yolculukta kaza maza olmaz. Biz bu işe inanmışız. Aynı inanç ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz " dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 29/11/2006 Çarşamba
Güncelleme: 00:45 - 29/11/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
AB yolunda kaza olmaz
AB yolunda kaza olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesi için Letonya'ya hareketinden önce havaalanında yaptığı açıklamada, AB ile ilgili soruları cevapladı. Fin Planı'nın sonuçsuz kalmasıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan "Finlandiya Başbakanı Cuma günü Türkiye'de olacak ve kendisiyle bir görüşme yapacağız. Bu görüşmeden sonra açıklamalarımız olacak. 'Sonuçsuz kaldı' veya 'Olmadı' gibi yaklaşımları ben pek paylaşmıyorum" dedi.


ATILAN HER ADIM BİR MESAFE

Her atılan adımın bir mesafe olduğunu belirten Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakın önce 'Tren kazası' denildi. Şimdi ne deniyor? 'Tren kazası olmadı ama tren yavaşladı.' Kaza maza olmaz bu yolculukta. Biz bu işe inanmışız. Aynı inanç ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Geçmişte diğer ülkelerde de olduğu gibi yavaşlama olabilir, hızlanmalar olabilir. İşin fıtratında bunlar var. İngiltere 11 yılda buraya girmiştir. Bir ispanya 8-9 yılda müzakereleri bitirmiştir. Ben bu konuya gerek ulusal gerekse uluslararası medyanın desteğini istiyorum. Medeniyetler İttifakı, eğer AB adres olacaksa Türkiye'nin burada rolü var. Bu rolün icrası için de burada aktör olması lazım. Onun için el ele vereceğiz. Medyanın da çok önemli rolü var ve birlikte de bu süreci hayırlısı ile olumlu bir şekilde başaracağız.'

NATO Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda da bulunan Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de zirvede kendisine eşlik edeceklerini söyledi. Son NATO Zirvesi'ne 2004'te Türkiye'nin ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, o zirvede ittifakın geleceği hakkında önemli kararlar alındığını, Kafkasya ve Orta Asya'daki stratejik ortaklarla ilişkilerin geliştirilmesine dair yeni açılımlar sağlandığını kaydetti. Riga'daki zirvede de öncelikle İstanbul'dan bu yana kat edilen mesafenin değerlendirileceğini belirten Erdoğan, 21. yüzyılın küresel tehditleri karşısında ittifakın dönüşümüyle ilgili istişarelerde de bulunacaklarını kaydetti.



17 yıl önce