|

ABD Başkanı Biden'dan videolu Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımı: Defalarca teşekkür etti

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Paylaşımdaki videoda Biden'ın Erdoğan'a defalarca teşekkür ettiği görüldü. Biden, İsveç'in NATO üyeliği için varılan anlaşmaya işaret ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan; cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden'ın paylaşımına verdiği yanıtta, ''Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları ve kazan-kazan esasına göre şekillenen bölgesel ve küresel açılımları dikkate alındığı müddetçe yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz'' ifadelerini kullandı.

21:20 - 12/07/2023 Wednesday
Güncelleme: 00:54 - 13/07/2023 Thursday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.



Biden adına açılan Twitter hesabından yapılan paylaşımda Vilnius'taki NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden'ın bir araya geldiği görüşmeye yer verildi. Videoda Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a defalarca teşekkür ettiği görülürken; ABD Başkanı, İsveç'in NATO üyeliğine destek vereceğini açıklaması nedeniyle Erdoğan'ın söz konusu zirveyi daha da önemli kıldığını söyledi. Ayrıca Biden, İsveç'in NATO üyeliği için varılan anlaşmaya işaret ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan; cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz." dedi.



Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'ye F-16'ların satışına inancının tam olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'ın paylaşımına cevap


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden'ın paylaşımına, ''Türkiye olarak her zaman olduğu gibi NATO’nun genişlemesine ve ittifakımızın güçlenmesine samimiyet, sorumluluk bilinci ve ilkeli bir duruş ile destek vermeye devam edeceğiz.


Başta terörle mücadele olmak üzere tüm güvenlik sınamalarına karşı İttifakımızın görüş birliği içerisinde güçlü çözümler üretmesinin ve müttefikler arasındaki bağların kuvvetlenmesinin, bölgesel ve küresel barışın tesisinde çok büyük bir rol oynayacağına inanıyorum.


Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları ve kazan-kazan esasına göre şekillenen bölgesel ve küresel açılımları dikkate alındığı müddetçe yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz. İttifaka verdiğiniz şahsi destek, iyi dilekleriniz ve iltifatınız için teşekkür ederim Sayın Başkan'' şeklinde cevap verdi.



#Joe Biden
#Recep Tayyip Erdoğan
#teşekkür
10 months ago