|

ABD bu fotoğraf için Türkiye'ye minnettar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü McCormack, İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın katıldığı Ankara Forumu zirvesi için Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi.

Washington
00:00 - 16/11/2007 Cuma
Güncelleme: 01:01 - 16/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
ABD bu fotoğraf için Türkiye'ye minnettar
ABD bu fotoğraf için Türkiye'ye minnettar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, İsrail-Filistin meselesinin iki devletli çözüm yolunda ilerlemesinde Türkiye'nin siyasi, diplomatik, ekonomik ve benzeri desteğine güvendiklerini belirtirken, sürecin ilerlemesinde şu ana kadar Türkiye'nin verdiği destek için ABD'nin minnettar olduğunu söyledi. McCormack, düzenlediği günlük basın toplantısında, İsrail ve Filistinli işadamlarını bir araya getirmeye yönelik Ankara Forumu'na ilişkin bir soruyu yanıtlarken, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, bu konu hakkında Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile telefonda görüştüğünü ve bilgi aldığını kaydetti.

BARIŞ SÜRECİ HIZLANACAK

Sean McCormack, bu konudaki gelişmelere ilişkin ayrıntılar hakkında konuşmayı taraflara bıraktığını belirtti. Sözcü, pratik açıdan, siyasi anlaşmalardan başlamak yerine bu tür ekonomik ilişkiler temelinde çalışmanın, günlük bazda biraz daha kolay olduğuna işaret etti ve “ekonomik ilişkiler üzerinde çalıştığınız zaman, bu ilişkilerde güven tesis etmeye hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz” dedi. İsrail-Filistin barış sürecinde ABD'nin Türkiye'den beklentisinin sorulması üzerine McCormack, “Türkiye, bu sürecin ilerlemesinde çok destek oldu. Diplomatik ve siyasi desteklerine çok minnettarız” dedi.


16 yıl önce