|

ABD-Çin İş Konseyi'ne Coca-Cola tadı

Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, ABD-Çin İş Konseyi (USCBC) Başkanlığı'na getirildi

Aa
00:00 - 5/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 01:36 - 5/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD-Çin İş Konseyi'ne Coca-Cola tadı
ABD-Çin İş Konseyi'ne Coca-Cola tadı

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi Coca-Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı Kent'in, ABD-Çin İş Konseyi Başkanlığı'na seçildiği, Konsey Başkanlığı'na ise The Procter & Gamble Company Başkanı ve Üst Yöneticisi Robert A. McDonald'ın getirildiği, Sekreter ve Mali İşler Sorumlusunun Keith E. Williams olduğu bildirildi.

ABD-Çin İş Konseyine katılan yeni kurul üyelerinin ise Johnson & Johnson'dan Colleen A. Goggins, Ford Motor Company 'den Joseph R. Hinrichs, The McGraw-Hill Company 'den Harold McGraw ile PepsiCo'dan Indra K. Nooyi'den oluştuğu kaydedildi. Açıklamada, 2009'da 31 milyar dolar net gelir elde eden Coca-Cola'nın, Çin'in bütün bölgelerine yayılan 39 tesisi ve 40 bin çalışanı bulunduğu, buradaki ilk şişeleyici tesisini 1927'de kuran Coca-Cola'nın, Çin'in 1979 yılında Çin yönetiminin kapılarını yabancı yatırımcılara açmasından sonra ülkedeki üretim ve dağıtım faaliyetlerini hızla geliştirdiği ifade edildi. Muhtar Kent, değerlendirmesinde, Çin'in gelişen dünya ekonomisinde giderek artan önemine işaret ederek, 'ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirerek insanlara yeni iş ve istihdam olanakları açılmasına yardımcı olan bir kuruluşun başkanlığını yapmak benim için gururdur' yorumu yaptı.

14 yıl önce