|

ABD desteğini yineledi

ABD Dışişleri Sözcüsü Boucher, Bush yönetimindeki ilgili kurumların Türkiye konusunda koordinasyon içinde olduğunu söyledi ve ABD'nin Türkiye'ye verdiği desteği yineledi.

.
00:00 - 4/03/2001 Pazar
Güncelleme: 14:24 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD desteğini yineledi
ABD desteğini yineledi

ABD, Türkiye'deki ekonomik krizin başlangıcından beri, Bush yönetimi içindeki bütün ilgili kurumların belli bir koordinasyon içinde sürekli temasta olduğunu bildirdi ve ekonomik sıkıntıdan çıkması için Türkiye'ye desteğini yineledi.

ABD'nin tek politikası var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, İngiliz Financial Times gazetesindeki bir haberle ilgili sorusu üzerine, Türkiye'ye yardım konusunda ABD yönetiminin "tek bir politikası" olduğunu ve görüş ayrılıklarının bulunmadığını söyledi.

Financial Times gazetesinin 1 Mart Perşembe günkü sayısında yer alan bir haberde, "ABD Hazine Bakanı Paul O'Neill'ın, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'ye kredi paketinin genişletilmesine, krizi sadece kısa vadede engelleyebileceği gerekçesiyle karşı çıktığı, ancak ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in, Türkiye'nin isteklerini sempatiyle dinlediği" ileri sürülmüştü.

'Dalgalı kur'a destek

Haberin doğru olmadığını kaydeden Boucher, "Bizim tek bir politikamız var. Dışişleri Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve diğer hükümet kurumları, geçen hafta Türkiye'de başlayan krizden beri sık sık, düzenli olarak temastalar. Amerikan yönetimi içindeki çok geniş bir koordinasyon çerçevesinde, Hazine Bakanı O'Neill, Türk hükümetinin dalgalı kur kararına destek açıklaması yaptı" dedi.

Bush'un Ecevit'e telefonu

Başkan Bush'un, geçen hafta Başbakan Ecevit'i aradığını ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de bu hafta mektup gönderdiğini belirten Boucher, "Biz ayrıca Dünya Bankası ve IMF'nin, Türk hükümetinin dalgalı kur kararına desteğini de memnuniyetle karşıladık" diye konuştu.


23 yıl önce