|

'ABD ile ilişkiler ayağı yere basar seviyede'

AK Parti'li Reha Denemeç, Türk-ABD ilişkilerinde duygusal tepkilerin yerini, ayağı yere basan ilişkilere bıraktığını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/06/2003 Pazar
Güncelleme: 17:13 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
'ABD ile ilişkiler ayağı yere basar seviyede'

Irak savaşı öncesinde Amerika askerlerinin geçişine izin veren tezkerenin Meclis'te reddedilmesi yerine gerilen Türk-Amerikan ilişkilerinin normale dönmeye başladığı bildirildi. AK Parti'den Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Erol Aslan Cebeci, Afif Demirkıran, Nazım Ekren, Nükhet Hotar Göksel, İbrahim Özal ve CHP'den Ali Dinçer, Zeynep Damla Gürel ile Memduh Hacıoğlu'ndan oluşan ve Center for Democracy (Demokrasi Merkezi) adlı düşünce kuruluşunun daveti üzerine Washington'da temaslarda bulunan TBMM heyeti, basın toplantısı düzenleyerek temaslar hakkında bilgi verdi. Denemeç, Türk-Amerikan ilişkilerinde neler yapılabileceğini görmek için ABD'ye geldiklerini ve edindikleri izlenime göre ilişkilerin "daha ayağı yere basan seviyede" olduğunu bildirdi.

Denemeç, "Uluslararası ilişkilerde karşılıklı çıkarlar söz konusudur. ABD'de o duygusal hava kaybolmuş durumda" dedi. Temaslarında Kıbrıs konusunun da ele alındığını anlatan Denemeç, gerekirse Yunanistan ve Türkiye'yi de katarak, dörtlü bir müzakere sürecinin olabileceğini sözlerini ekledi.

Reha Denemeç, Amerika Ermeni Asamblesi (AAA) yetkilileriyle de bir görüşme yaptıklarını söyledi. Yetkililerin Türkiye'nin Ermenistan sınırındaki Ani kentinin açılması talebini dile getirdiklerini anatan Denemeç, Türkiye'nin, Ermenistan sınırını açma kararı alıp almadığı sorusu üzerine "Genel anlamda konuşuyoruz. Resim tam şekillenmedi'' yanıtını verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce