|

ABD ile yeni dönem

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan eşliğinde ABD''de bir dizi temaslarda bulunan Türk işadamlarına konuşan ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Greg Lebedev ikili ticari ilişkilerin büyüyeceğini söyledi.

Fuat Atik
00:00 - 16/04/2013 Salı
Güncelleme: 23:39 - 15/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD ile yeni dönem
ABD ile yeni dönem

ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Lebedev, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan''ın heyetindeki Türk oda başkanlarına New York Waldorf Astoria otelinde hoşgeldiniz resepsiyonu verdi. Doğudaki enerji kaynaklarının naklinde üs olmasının, Türkiye''yi dünyanın en önemli ülkelerinden biri yaptığına dikkat çeken Lebedev, ''ABD işadamlarının Türkiye''deki yatırımlar artmalıdır. ABD Türkiye''nin önemini görmezden gelemez.

ABD Türkiye''nin önemini görmek ve değerlendirmek zorunda'' dedi. Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin bundan sonra daha da gelişeceğine vurgu yapan Lebedev şunları kaydetti: ''Turkiye statejik bir bölgede. ABD, Türkiye''nin en iyi ortağı olacak. Her iki ülke iş adamlarının her iki ülkede de yatırım yapmaları için gerekenleri yapıyoruz. Sonuclarını almaya başlıyoruz. Newyork''ta daha büyük bir iş adamları toplantısı yapacağız ekim ayında. O zamana kadar daha büyük mesafe alacağiz.'' Toplantıda söz alan Türk-ABD Sanayi Odası Başkanı Celal Seçilmiş ise, ''Türk-ABD Sanayi Odası''na üyelik ABD kanuları gereği zorunlu değil. Bu yüzden Türk iş adamlarını üye olmaya davet ediyorum'' dedi.


11 yıl önce