|

ABD: Irak'ta PKK'ya yer yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Boucher, "Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine hep destek verdik. PKK/KADEK'in Kuzey Irak'a yerleşmemesi için mücadele etmeye devam ediyoruz" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 18/01/2004 Pazar
Güncelleme: 11:01 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD, Irak'ın toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine destek verdiklerini; diğer yandan da PKK/KADEK terör örgütü ile mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Türkiye'nin, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ağzından açıkladığı, "Irak'ın kuzeyinde etnik kökene dayalı federasyon kurulmaması" ve "PKK-KADEK terör örgütünün barındırılmaması" uyarısının ardından, ABD, Türkiye'nin endişelerini gidermeye çalışıyor.

Toprak bütünlüğü hassasiyeti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, haftalık basın toplantısında, "Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine verdiğimiz destek konusunda her zaman için açık olduk. Hükümet Konseyi'nde Irak'ın birliğine bağlı Kürt üyelerin de bulunduğuna dikkat çekmek isterim" dedi. Boucher, "toprak bütünlüğünü koruyan birleşik bir Irak üzerinde geniş çaplı mutabakata varılması gerektiğini" de vurguladı.

PKK ile mücadele sürüyor

Boucher, ABD'nin, terör örgütü ile mücadeleye devam ettiğinin de altını çizerek, "PKK/KADEK'in Kuzey Irak'a yerleşmemesi için mücadele etmeye devam ediyoruz. Irak'ta PKK/KADEK'e yer yoktur" dedi.

  • WASHINGTON


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce