|

ABD ticaret ataşesinden MÜSİAD'a ziyaret

Aa
00:00 - 25/03/2010 Perşembe
Güncelleme: 20:59 - 25/03/2010 Perşembe
Yeni Şafak
ABD ticaret ataşesinden MÜSİAD'a ziyaret
ABD ticaret ataşesinden MÜSİAD'a ziyaret

Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ticaret Ataşesi Thomas Bruns, MÜSİAD Konya Şubesini ziyaret etti.

Bruns, MÜSİAD şubesinde, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz tarafından ağırlandı.

Yapılan ziyaretten fazlasıyla memnun olduğunu belirten Korkmaz, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesini eleştirdi.

Korkmaz, 'Konyalılar ve bu şehrin iş adamları olarak biz bunun siyasilerle değil, tarihçilerle değerlendirilmesi taraftarıyız. Bu yüzden bu konuyu tarihçilere bırakmak daha doğru olacaktır' dedi.

İlk kez Konya'ya geldiğini söyleyen Bruns de Konya'yı gördüğü kadarıyla çok beğendiğini belirterek, Konya'nın çok nazik bir halkı olduğunu ve Konya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Thomas Bruns, şunları kaydetti:

'Konya'ya girer girmez gelişmiş bir şehre geldiğimizi anladım. Sanayisinin büyüklüğü hakikaten beni etkiledi. Sanayisi ve ticareti bu denli gelişmiş ve sürekli gelişme eğilimi içinde olan bir şehrin iş adamları olarak çalışmalarınızdan ötürü öncelikle sizleri tebrik ediyorum. ABD Ticaret Ataşesi olarak Konya ile ABD'li şirketler arasında zaten iyi olan ticari ilişkilerin daha da artması taraftarıyım. Bu konuyla ilgili olarak çeşitli görüşmeler yapmak için Konya'dayım. Sizler Konya'nın her manada gelişmesine katkıda bulunmuş iş adamlarısınız bu noktada da MÜSİAD ailesinden ortak akıl yürütme ve ortaklaşa çalışılması hususunda yardım beklemekteyiz. Bu konuda biz elimizden gelenin fazlasının yapmak için hazırız ve öyle inanıyorum ki sizler de bizlerden desteğinizi esirgemeyeceksinizdir.'

Ziyaretin sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Korkmaz, ABD Ticaret Ataşesi Bruns'a Mevlana'nın Mesnevi setini armağan etti.


14 yıl önce