|

ABD'de diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Georgia Meloni’yi kabul etti

ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diplomasi trafiğini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitabı sonrası Türkevi'nde İtalya Başbakanı Georgia Meloni’yi kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, iki ülke ilişkileri başta olmak üzere Türkiye’nin AB üyelik süreci, bölgesel meseleler, Rusya-Ukrayna savaşının seyri, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin geleceği ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Semih Bozkuş
22:20 - 19/09/2023 Salı
Güncelleme: 23:46 - 19/09/2023 Salı
Yeni Şafak
İtalya Başbakanı Georgia Meloni - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
İtalya Başbakanı Georgia Meloni - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Türkevi'nde kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada İtalya Başbakanı Meloni'yi kabul etti.


Yaklaşık 40 dakika süren ve basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, iki ülke ilişkileri başta olmak üzere Türkiye’nin AB üyelik süreci, bölgesel meseleler, Rusya-Ukrayna savaşının seyri, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin geleceği ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.


Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması amacıyla Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi ile İş Forumu toplantılarının en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade etti.


Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.





#Diplomasi
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#İtalya Başbakanı
#Georgia Meloni
8 ay önce