|

Abdi İpekçi'de 'Roman Bayramı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman Buluşması'nı gerçekleştireceği Abdi İpekçi Spor Salonu önünde renkli görüntüler yaşandı. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen Romanlar, davul ve klarnetler eşliğinde göbek attı.

Cihan
00:00 - 14/03/2010 Pazar
Güncelleme: 12:27 - 14/03/2010 Pazar
Yeni Şafak
Abdi İpekçi'de 'Roman Bayramı'
Abdi İpekçi'de 'Roman Bayramı'

Kamuoyunda Roman açılımı olarak da adlandırılan 'Roman Buluşması' için Türkiye'nin dört bir tarafından binlerce Roman vatandaş toplantının yapılacağı İstanbul'a akın etti. Sakarya'dan, Kırklareli'nden, Tekirdağ'dan, Muğla'dan, İzmir'den ve daha birçok ilden otobüslerle yola çıkan Romanlar, sabah saatlerinde İstanbul'a ulaştı. Başbakan Erdoğan'la bir araya gelecekleri Abdi İpekçi Spor Salonu çevresinde bekleyen Romanlar, yine kendilerine has renkli görüntüler ortaya koydu. Vazgeçilmez çalgıları klarnet ve davul eşliğinde göbek atan Romanlar, Başbakan'ın kendileriyle buluşacak olmasının mutluluğunu doyasıya yaşadı.


Otobüslerinden iner inmez oynamaya başlayan Romanlar, sıkıntılarını ve isteklerini bugün başbakana ileteceklerini belirtti. En büyük sıkıntılarının iş ve önyargı olduğunu belirten Romanlar, "Üniversite mezunu bir Roman'a dahi iş vermiyorlar. Bizleri dışlıyorlar. Bir de nerede bir hırsızlık yaşansa, suç işlense hemen Romanlar suçlanıyor. Bu durum bizleri çok rahatsız ediyor." diye konuştu.


Bazı Romanlar da kendilerine çingene denmesinden son derece rahatsız olduklarını belirterek, "Bizlere çingene demesinler. Biz de bu vatan için askerlik yaptık, vergi veriyoruz. Başbakan bunun da önüne geçsin." dedi. Romanlardan bir kısmı da insanca yaşamak istediklerini belirterek, başbakanın kendilerini gecekondulardan kurtarmasını istedi. Romanlar dile getirdikleri sıkıntılarına rağmen neşelerinden hiç bir şey kaybetmeden göbek atmayı da ihmal etmedi.


Bu arada Abdi İpekçi Spor Salonu çevresinde polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.



14 yıl önce