|

ABD'li firma Türk müteahhitlerle buluşacak

Bazı ABD firmalarıyla görüşen Devlet Bakanı Çağlayan, ABD'nin Irak'taki inşaatlarında önemli paya sahip olan Turbal LLC firmasını, Türkiye'de, Türk Müteahhitleriyle buluşturacaklarını söyledi

Aa
00:00 - 19/10/2010 Salı
Güncelleme: 21:04 - 19/10/2010 Salı
Yeni Şafak
ABD'li firma Türk müteahhitlerle buluşacak
ABD'li firma Türk müteahhitlerle buluşacak

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ABD'nin Irak'taki inşaatlarında önemli paya sahip olan Turbal LLC firmasını, Türk müteahhitleriyle, Apple'ı da Türk yazılım sektörüyle biraraya getireceklerini söyledi.

Çağlayan, Washington ziyareti kapsamında bazı Amerikan şirketleriyle görüştü.

Görüşmeleriyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Çağlayan, önce ABD'nin Irak'taki inşaatlarında önemli paya sahip olan Turbal LLC firmasıyla buluştuklarını söyledi.

Çağlayan, firmanın Bağdat'ta 100 bin kişilik stadyum, alışveriş merkezi ve otel kompleksi ile Irak'taki diğer illerde 10-11 adet stadyum yapmayı planladığını ve Türk firma ve mühendislerine ciddi anlamda ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Firmayı Türkiye'ye davet ettiğini belirten Çağlayan, firma ve Türk müteahhitlerini biraraya getirip, kendisinin başkanlığında toplantı yapacaklarını bildirdi.

Çağlayan, 30 milyar dolar cirosu, 125 bin çalışanı olan önemli teknoloji şirketi Honneywell'le de uzun bir görüşme yaptıklarını dile getirerek, firmanın Türkiye'yi yatırım için cazip olarak gördüğünü belirttiğini ifade etti.


-"TÜRK YAZILIMCILARINI APPLE İLE BULUŞTURACAĞIZ"-

Görüştükleri UPS firmasının da İzmir'de bir fabrikayla ortak olmak üzere olduklarını ifade ettiğini belirten Çağlayan, bu fabrikada, "göğüs pompası" adı altında, annelerin çocukları için süt sağacak yeni buluşları olan bir elektronik cihazın üretiminin geniş bir şekilde Türkiye'de yapılacağını anlattı.

Çağlayan, Apple ile üst düzey bir görüşme yaptıklarını, Türk yazılım sektörüyle Apple'ı biraraya getireceklerini söyledi.

Çağlayan, nükleer enerji alanında da Light Bridge şirketiyle buluştuklarını, şirketin bir hukuk firmasıyla birlikte çalıştığını ve bünyesinde 1250 avukat bulunduğunu söyledi.


-KIZILDERİLİLERE AÇILIM-

Bakan Çağlayan, Türk-Amerikan Koalisyonu'nun ABD'deki Kızılderililerin alt yapı ihtiyaçlarını karşılayan gönüllü bir kuruluş olduğunu söyledi. Kızılderililerin 360'dan fazla kabileye sahip olduğuna, hala geleneksel şekilde yaşadıklarına değinen Çağlayan, bu kabilelerin 300 bine yakın konut ihtiyaçları bulunduğunu anlattı.

Çağlayan, 19 kabilenin temsilcisinin 7 Kasımda Türkiye'ye geleceğini, bu temsilcilerle Kızılderililerin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarıyla ilgili olarak 8 Kasımda toplantı yapacaklarını kaydetti.


14 yıl önce