|

ABD’li şirketler Külliye’de

Külliye’de ABD’li şirketlerin yetkillerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan siyasi sorunlarla ekonomiyi ayrı tuttuklarını vurgulayarak “Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 05:42 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Siyasi sorunları diplomasi ile çözerken iş dünyasının da iş birliği yapmasını teşvik ettiklerini vurgu
Siyasi sorunları diplomasi ile çözerken iş dünyasının da iş birliği yapmasını teşvik ettiklerini vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de ABD’li şirketlerin Türkiye temsilcilerini kabul etti. 2 saat 40 dakika süren kabulde Erdoğan, şirket temsilcilerine Türkiye ekonomisiyle ilgili mesajlar verdi. ABD ile yaşanan siyasi sorunların iş dünyasını etkilemesini istemediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. Türkiye karşılaştığı sorunların üstesinden gelir” dedi.

GEREKEN DÜZENLEMELERİ YAPIYORUZ

Siyasi sorunları diplomasi ile çözerken iş dünyasının da iş birliği yapmasını teşvik ettiklerini vurgulayan Erdoğan, “Türkiye ihtiyaçlara göre gereken düzenlemeleri yapmaya devam edecektir. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaret ile güçlenecek” diye konuştu. “ABD’ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ediliyor.” diyen Erdoğan, “Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum.” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Son gelişmeler ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ediyor.” diye konuştu. Kabulde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da hazır bulundu.

#ABd
#şirket
#Külliye
6 yıl önce