|

ABD’lileri ağırlamış

17-25 Aralık sonrası FETÖ’nün yasadışı ses kayıtlarını servis etmek için kurulan Karşı gazetesi ile ilgili soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:39 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
CHP’li Eren Erdem
CHP’li Eren Erdem

Yapılan incelemelerde, Karşı gazetesinin bağlı olduğu Ekin Medya Ajans’ın 2014 başında Arslan Güneydoğu Gazetecilik şirketinden alındığı, bu şirketin terör örgütü PKK yandaşı olduğu tespit edildi. Karşı gazetesinin FETÖ’ye ait Cihan Haber Ajansı’ndan 45 bin liralık mal veya hizmet satın alındığı belirlendi.

KONSOLOSLUKTAN SIR ZİYARET

Soruşturma kapsamında ifade veren eski Karşı gazetesi çalışanı Mehmet Bozkurt da CHP’li Eren Erdem’in genel yayın yönetmeni olduğunu ve kendisiyle çalışmayı kabul ettiğini aktardı. Bozkurt, Erdem’in bir keresinde ABD Konsolosluğu’ndan gelen 4 kişiyi ağırladığını, toplantıya kendisinin de katıldığını söyledi. Bozkurt ayrıca Erdem’in sadece Cihan Haber Ajansı yetkilileriyle kapalı görüşmeler yaptığını da sözlerine ekledi.

ÖRGÜTE DESTEK SAĞLAMAYA ÇALIŞILDI

Soruşturma kapsamında Karşı gazetesinin FETÖ’nün işlemiş olduğu suçları meşrulaştırmaya, örgüt tarafından yapılan kumpas soruşturmalara kamuoyunda destek sağlamaya çalıştığı değerlendirmesi yapıldı. Halkın mazluma sahip çıkma duygusunu kullanarak örgüt mensuplarına kamuoyu desteği saplamaya çalışıldığı, örgüt tarafından yapılacak.

#Eren Erdem
#FETÖ
#ABD
6 yıl önce