|

ABD'nin aradığı terörist K.Maraş'ta yakalandı

ABD'nin İstanbul Başkanlosluğu'na yönelik eyleme hazırlanan Suriyeli Hardani film gibi bir senaryo ile yakalandı. Samsun'dan Gaziantep'e gitmek üzere yola çıkan terörist, otobüs muavini ve yolcu kılığına giren sivil polisler tarafından arkadaşıyla ele geçirildi.

Yeni Şafak
07:49 - 17/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:09 - 17/12/2015 Perşembe
Diğer

İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu'na intihar eylemi yapılacağı yönünde bilgiye ulaşan ABD Gizli haber Alma Servisi CIA, kısa süre İçişleri Bakanlığı'nı uyarıp Hardani hakkında bilgi iletimi gerçekleştirdi. Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, bir yandan Hardani'nin yakalanmasi için çalışma başlatırken, diğer yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü uyardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gelen bilginin ciddiyeti nedeniyle ABD Başkonsolosluğu çevresinde güvenlik önlemi alırken, ABD makamları da binayı boşalttı.



İzine Samsun'da ulaşıldı


Milliyet'in haberine göre; devam eden istihbarat çalışmaları sırasında, Hardani'nin izine Samsun'da ulaşıldı. Samsun'a yaklaşık iki ay kadar önce gelen Hardani'nin, çatışma bölgelerine sınır olan Gaziantep'e gitmek için otobüs bileti aldığının belirlenmesi üzerine Kahramanmaraş'ta operasyon yapılması kararı alındı. Karar doğrultusunda, polis, öncelikle Hardani'nin kimliğini teyid etmek ve bilet kontrolü yapmak için bir özel harekâtçı polisi muavin olarak görevlendirdi. Bir başka özel harekatçı polis de olası bir gelişmeye karşı otobüs şoförü olarak görevlendirildi.



Samsun'dan Gaziantep'e giden otobüsün Kahramanmaraş Otogarı'na giriş yapması sağlanırken, muavin kılığına giren polis yeniden bilet kontrolü yaptı. Hardani'nin kimliği bir kez daha teyid edildikten sonra sabaha karşı perona yanaşan otobüse yapılan operasyonda Hardani, yolculuk yaptığı arkadaşı ile birlikte 8 Aralık sabahı erken saatlerde gözaltına alındı. Polis, ABD'li kaynaklardan gelen canlı bomba bilgisi nedeniyle otogarda içinde sinyal kesici cihaz bulunan özel operasyon aracını konuşlandırdı. Hardani, gözaltı işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkemede, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Hardani'nin yakalanmasının ardından başkonsolosluğun yaşanan gelişmelere karşı tedbiren geçici olarak kapatıldığı öğrenildi.



Jammer'lı önlem


Hardani'nin, ismi açıklanmayan Suriyeli arkadaşıyla 7 Aralık'ta Samsun otogarındaki bir firmadan Gaziantep'e bilet aldığı belirlendi. Aynı otobüse 16 polis için yolcu gibi bilet alındı. Polislerin takip ettiği Hardani ve yanındaki kişi, 02.00'de verilen molada yemek yedi. Hardani'nin, yanındaki kişiyle örgütün Gaziantep'teki hücre evine gideceğinin belirlenmesi üzerine Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bilgi verildi. Oluşturulan ekip, bomba imha uzmanlarını da yanlarına alarak Kahramanmaraş Otobüs Terminali'ne gitti. 6 araç, 1 sinyal kesici araç (jammer) ve çok sayıda polisle güvenlik önlemi alındı. Kahramanmaraş Otogarı'na 03.34'te giriş yaparak 14 numaralı peronda bekleyen otobüse yaklaşan ekipler, yolcular indikten sonra Hardani ve arkadaşını 03.39'da yakaladı. Ekipler, gözaltına aldıkları Hardani ve arkadaşını bir otomobile bindirip sinyal kesici araç eşliğinde emniyete götürdü. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edilen Hardani tutuklanırken, Suriyeli arkadaşı serbest kaldı.


#Hardani
#ABD
#polis
8 yıl önce