|

ABD'yi zora sokacak soru!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonu için 'fazla uzun sürmemeli' diyen ABD'ye Afganistan, Irak ve Suriye üzerinden örnek vererek "Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Bunun için birilerinden icazet alma gibi derdimiz de yok" dedi.

Yeni Şafak
14:50 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada 'Zeytin Dalı Harekatı' için ABD'nin yaptığı "süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı" açıklamasına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sizin Afganistan'da süreniz belli oldu mu? Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Bunun için birilerinden icazet alma gibi derdimiz de yok" dedi.

"Sizin süreniz bitti mi? İcazet alam gibi bir derdimiz yok"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye verdiği o tepki;

Sürekli Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız iletişim halindeyiz. Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birileriden icazet alma gibi derdimiz de yok. Bunu da bilmeniz lazım. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi hususunda çalışmalar başlatılacaktır.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Afrin
#ABD
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce