|

Abilikten subaylığa

FETÖ’nün, örgüt içinde abi ve imam olarak görev yapan elemanlarını bile TSK’ya sızdırdığı ortaya çıktı. İtirafçı olan jandarma öğretmen subay Önder K., üniversite döneminde ev abiliği ve bölge talebe mesullüğü görevlerini yaptığını, daha sonra da TSK’ya girdiğini anlattı.

Osman Özgan
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:28 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün TSK’daki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma ile örgüt içerisinde faaliyet yürüten üyelerin de TSK’ya sızdığı ortaya çıkarıldı. Söz konusu ayrıntı, jandarma öğretmen subay Önder K.’nın itiraflarında yer aldı. Jandarma Okullar Komutanlığı’nda öğretmen subay olarak görevliyken darbe girişiminin ardından ihraç edilen Önder K.’nın mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlardan haberleştiği tespit edildi.

İTİRAFÇI OLDU

Gözaltına alınan K., itirafçı oldu. FETÖ ile üniversitede okuduğu dönemde tanıştığını söyleyen K., örgüt evlerinde kaldığını anlattı. Burada ilk önce kendisine 8. sınıf öğrencilere ders anlatma görevi verildiğini kaydeden K., daha sonra da ev abiliği ve bölge talebe mesullüğü yaptığını belirtti.

ÖRGÜT ELEMANLARINI DEŞİFRE ETTİ

Üniversite döneminden tanıdığı birçok örgüt üyesini de deşifre eden Önder K., 2013 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Jandarma Genel Komutanlığı’nın öğretmen subaylık sınavına girdiğini ve kazandığını anlattı.

Üniversiteden mezun olup askeri okul eğitimine gittiği sürede örgütten hiç kimsenin kendisiyle irtibata geçmediğini söyleyen K., sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “2013 Ağustos ayında Ankara Jandarma Okullar Komutanlığı’nda eğitime başladım.

SABİT HATLARDAN ARADILAR

Eğitimin ikinci ayında sabit numaradan birisi aradı ve hafta sonu iznimde Dikmen civarında bir parka gelmemi söyledi. Korktuğum için ara ara görüşmelere gittim.”

K. hakkında, “FETÖ üyesi olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

#FETÖ
#TSK
5 yıl önce