|

AB'ye destekteki düşüş Kretschmer'in canını sıktı

AB Büyükelçisi Kretschmer, Türk halkının AB desteğinin düşmesinden hayal kırıklığı duyduğunu söyledi. Kretschmer, hükümetten milliyetçilerin anti AB propagandalarına karşı harekete geçmesini istedi

Yeni Şafak
00:00 - 13/07/2006 Perşembe
Güncelleme: 10:20 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, Türk halkının AB'ye olan desteğinin azalmasının hayal kırıklığı yarattığını belirterek, hükümetin, milliyetçilerin AB karşıtı propagandalarının üstesinden gelmesi gerektiğini söyledi.

Türklerin hayatlarından memnun olduğu ve en çok Meclis ile hükümete güvendiklerini ortaya koyan Eurobarometre araştırmasının sonuçlarını değerlendirmek için dün basın toplantısı düzenleyen Kretschmer, araştırma sonuçlarına göre Türk halkının AB desteğinin oranının yüzde 44'e düşmesini 'ciddi ve hayal kırıklığı yaratan' bir unsur olarak niteledi.

Türkiye ile son dönemlerde çok da olumsuz bir gelişme meydana gelmediğini, müzakerelerin başladığını, tarama sürecinin başarıyla devam ettiğini ve hatta 1 faslın açılıp geçici olarak kapandığını da hatırlatan Kretschmer, "O zaman neden bu oran yüzde 44'e düştü" sorusunu sordu.

HÜKÜMETİN ÖNCÜ ROLÜ

Türkiye'nin "güçlü bir Avrupa'nın güçlü bir parçası olmaya" davet edildiğini belirten Kretschmer, mevcut hükümetin, öncü rolünü sürdürerek bu hedefe ulaşabileceğini kaydetti.

Hem Türk halkının hem de AB'nin kazançlı çıkacağına inandığını ifade eden Kretschmer, "Türkiye'yi ve Türk halkını, çitin öbür tarafına bakmaya ve AB'deki gelişmeleri takip etmeye çağırıyorum" dedi. AB elçisi, "Milliyetçilerin propagandalarının üstesinden gelmek ve halkının yararı için ülkeyi daha iyi bir geleceğe taşımak zorundalar" dedi.

  • ANKARA


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce