|

Acıları 7 yıldır taze

Beyoğlu'ndaki Neva Şalom Sinagogu ile Şişli'deki Beth İsrael Sinagogu'na 7 yıl önce düzenlenen bombalı terör saldırısında ölen 25 kişi törenle anıldı

Aa
00:00 - 16/11/2010 Salı
Güncelleme: 02:13 - 16/11/2010 Salı
Yeni Şafak
Acıları 7 yıldır taze
Acıları 7 yıldır taze

Bombalı saldırı düzenlenen Beth İsrael Sinagogu'nun bir kapısının baktığı Şişli Nakiye Elgün Sokak'taki tören, Atatürk ve silah arkadaşları ile saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anma töreninde konuşan Hahambaşı Vekili Yeuda Adoni, 7 yıl önceki olayı hatırlatarak, 'Toplumumuzda ülkemizde büyük bir yara açıldı. Dileriz ulu Tanrı'dan böyle bir felaketi, kötü günü, Allah ülkemizde ve dünyada kimseye, bir daha göstermesin. Dileriz yurdumuzda barış dünyada barış olsun' dedi.

KARANFİLLERLE ANDILAR

Adoni, konuşmasının sonunda yaptığı duadan sonra, bütün Müslümanların Kurban Bayramını da tebrik etti. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Musevi Hahambaşı Vekili Yauda Adoni, Şişli Müftü Vekili Muharrem Silkin ve patlamada yakınlarını kaybeden vatandaşların katıldığı törende, Silkin ve Adoni, ölenler için dua okudu. Törene katılanlar patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktı.

13 yıl önce