|

Acınız acımız üzüntünüz üzüntümüzdür

00:00 - 7/06/2010 Pazartesi
Güncelleme: 03:32 - 7/06/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Acınız acımız üzüntünüz üzüntümüzdür
Acınız acımız üzüntünüz üzüntümüzdür

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Anadolu Papalık Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese için İskenderun Katolik Kilisesi'ne taziye ziyaretinde bulundu. Ergin, ziyaretinde, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini ile görüşerek, başsağlığı diledi. Hatay'ın ve İskenderun'un değişik mezhep ve inançların huzur içinde yaşadığı bir yer olduğunun altını çizen Ergin, konuşmasını, şöyle sürdürdü:

'Son günlerde yaşananlar hepimizi üzen hadiselerdir. İskenderun'daki askeri birliğe saldırı, Padovese'nin hayatını kaybetmesi bizlere büyük üzüntü yaşattı. Taziyeleri iletmek üzere buraya ziyarette bulunduk. Yaşam hakkı en kutsal haktır. Bu tür saldırılara karşı çıkmamız gerekir. Acınız acımız, üzüntünüz üzüntümüzdür. Buradaki huzur ve kardeşlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Gelecek nesillere de aynı bu şekilde devredeceğiz.'

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Franceschini de Ergin'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, 'Bizi birleştiren sebepler ayıranlardan daha çok. Bundan sonra da dayanışmamızın devam etmesini istiyoruz. Doğru yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz' dedi.

YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bakan Sadullah Ergin daha sonra İskenderun'daki Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında nöbet değişimi için askerleri görev yerlerine götüren askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu yaralanan ve İskenderun Devlet Hastanesinde tedavileri süren askerleri ziyaret etti. Ergin, çıkışta yaptığı açıklamada, yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğunu ve kısa sürede taburcu edileceklerini söyledi. Adalet Bakanı Ergin, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün İsmet İnönü Mahallesi'ndeki evini de ziyaret ederek, Akyüz'ün oğlu Furkan'a ve babası Bahattin Akyüz'e başsağlığı diledi.




14 yıl önce