|

Acıpayam artık afet bölgesi

Acıpayam ilçesinde önceki gün meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören mahalleler “afet bölgesi” ilan edildi. İlçede en son yaşanan depremin ardından 343 ağır hasarlı ve yıkık, 272 az hasarlı yapı tespit edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 6/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 6/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Depremin ardından bölgedeki evlerde maddi hasar meydana geldi.
Depremin ardından bölgedeki evlerde maddi hasar meydana geldi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören mahallelerin “afet bölgesi” ilan edildiğini bildirdi. Karahan, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelinin, merkez üssü Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi olan ve 20 Mart Çarşamba günü saat 09.34’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki hasar tespit çalışmalarını tamamladığını söyledi.

BÖLGEYE EVLER YAPILACAK

Hazırlanan raporda, 343 yapının ağır hasarlı ve yıkık, 272’sinin ise az hasarlı bilgisinin yer aldığını belirten Karahan, “İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığına gönderilen rapora istinaden ilçe merkezi ile yapıları hasar gören mahallelerin genel hayata etkililik onayı verildi. Diğer adıyla afet bölgesi ilan edildi diyebiliriz. Bu zaten olması gereken bir şeydi. Bölgede evlerin yapılması ve gelen paraların depremzedelere aktarılabilmesi için verilen bir karar” diye konuştu. Karahan, ilçede etkili olan artçı sarsıntılarla birlikte bazı evlerde hasarların meydana gelmeye devam ettiğini ve ekiplerin gerekli önlemleri aldığını ifade etti.


  • Elazığ’da 43 aileye çadır yardımı
  • Elazığ’ın Sivrice ilçesinde önceki akşam meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından evleri zarar gören farklı köylerdeki 43 ailenin barınmalarına yönelik çadırlar kuruldu, ailelerin ihtiyaçları karşılandı. İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, merkez üssüne yakın köylerdeki bazı evlerde hasarlar meydana geldiğini ancak herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığını ifade etti. Pıhtılı, “Afet bölgesinde evleri zarar gören farklı köylerdeki 43 ailenin barınmalarına yönelik çadırlar kuruldu. Ayrıca battaniye, yatak, nevresim takımı gibi ihtiyaçları karşılandı. Yemek ve su gibi ihtiyaçları düzenli olarak karşılanıyor” bilgisini verdi. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Kaldırım ise “Şu an hasar tespiti yapıyorlar. Vatandaşlarımız korkulu anlar yaşadı. Ekiplerimiz, vatandaşların ihtiyaçlarına bakıyor. Ne ihtiyaçları varsa anında gidereceğiz” dedi.
#Acıpayam
#afet bölgesi
5 yıl önce