|

Adana'yı felç eden dolu yağışı

Adana'da aniden başlayan dolu yağışı, vatandaşları hazırlıksız yakalarken, hayatı da olumsuz etkiledi. 15 dakika süren dolu yağışı nedeniyle bazı ağaçların park halindeki araçların üzerine devrilmesi sonucu yollar trafiğe kapandı.

Yeni Şafak
07:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:30 - 25/10/2018 Perşembe
DHA
Adana'yı dolu vurdu
Adana'yı dolu vurdu

Adana'da aniden bastıran dolu ve arkasından gelen sağanak, kentin birçok yerinde hayatı olumsuz etkiledi.

15 dakika sürdü

Şiddetli sağanak beklenen kentte, saat 19.30'da yoğun dolu yağışı başladı. Yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışına vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Bazıları ceviz büyüklüğünde olan dolulardan kaçan vatandaşlar, bina saçaklarına sığınıp, başlarını da montlarıyla örttüğü görüldü. Minibüsünün lastiği patlayan bir şoför ise zor anlar yaşadı. Dolu yağışının ardından başlayan sağanak ise 40 dakika devam etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre gece boyu zaman zaman sağanak yağış olacağı öğrenildi.


Ağaçlar devrildi

Bazı ağaçların park halindeki araçların üzerine devrilmesi sonucu yollar trafiğe kapandı. Uğur Mumcu Meydanı'ndaki demir yapıdan oluşan süs ise devrildi.


Yağışın yoğun olduğu yerlerdeki cadde ve sokaklarda su birikintileri meydana gelirken, merkez Seyhan ilçesindeki Güney Kuşak Bulvarı alt geçidi ise su baskını nedeniyle trafiğe kapandı. Bir otomobilin suda kalarak arızalındığı alt geçitte, Büyükşehir Belediyesi görevlilerince su tahliyesi çalışması başlatıldı. Kenti etkisi altına alan sağanak, aralıklarla devam ediyor.


#Adana
#dolu
#sağanak
#yağmur
5 yıl önce