|

ADEL rakiplerinin KALEMİNİ kıracak

Faber Castell ile Anadolu Grubu'nun ortak şirketi ADEL'in Genel Müdürü Taner Dursun, "Türkiye'de pazar lideriyiz. Rusya'da açtığımız şirketimizle, burada da zirveye çıkacağız” dedi

Merve Onkök
00:00 - 28/03/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:32 - 27/03/2012 Salı
Yeni Şafak
ADEL rakiplerinin KALEMİNİ kıracak
ADEL rakiplerinin KALEMİNİ kıracak

ADEL Kalemcilik Genel Müdürü Taner Dursun, 2011'de sektörün üzerinde bir büyüme trendi yakalayan şirketin yeni bir atılım dönemine girdiğini söyledi. Dursun, bir grup gazeteciyle yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi. Alman ortakları Faber-Castell ile Rusya pazarında bir satış ve pazarlama şirketini faaliyete geçirdiklerini, Türkiye'de ise yeni bir üretim tesisine taşınmayı planladıklarını belirten Dursun, “Pazar liderliğimizi sürdürülebilir hizmet anlayışıyla pekiştirerek, sunduğumuz kalite ve ürünlerin katma değeriyle bu savımızı destekleyerek, büyüme çizgimizi devam ettiriyoruz” dedi.

RUSYA'YA İDDİALI GİRİŞ

Şirketin Çayırova Şekerpınar'da sahibi olduğu arsada yaklaşık 20-25 milyon dolarlık yatırımla kurmayı planladığı yeni fabrika için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Dursun, “Yeni fabrikayla üretim kapasitemizi ve operasyonel verimliliğimizi artırmayı, yeni ürünlerin üretimine girebilmeyi hedefliyoruz. Yeni fabrika faaliyete geçtiğinde, 5 yıl içinde yüzde 25'lik istihdamda artış hedefliyoruz” diye konuştu. Dursun, Alman ortakları Faber-Castell AG ile Rusya'da %50-%50 ortaklıkla Eylül 2011'de, yaklaşık 2,6 milyon dolar sermayeyle kurdukları 'Faber-Castell Anadolu' unvanlı şirketin satış faaliyetlerine başladığını söyledi. Dursun, “Anadolu Grubu'nun Rusya pazarındaki deneyimini arkamıza alarak; 142 milyonluk nüfusuyla büyük potansiyel taşıyan Rusya pazarında kırtasiye sektöründe etkin olmayı hedefliyoruz” dedi. Sektörün en önemli sorununun kalite ve güvenlik testlerinden geçmemiş ürünlerin piyasada bulunması olduğunu ifade eden Dursun, “Türkiye'ye Uzakdoğu ve özellikle Çin'den ithal edilen kırtasiye ürünlerinde, oyuncaklarda olduğu gibi sağlığa zararlı girdiler bulunması olasılığı yüksek. Aileleri markasız ve kaynağı belirsiz ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

F@TİH, SEKTÖRÜ ETKİLEMEZ

Tablet bilgisayarla eğitime değinen Dursun, Fatih projesinin sektöre muhakkak bir etkisi olacağını, ancak çok büyük kayıplara neden olmayacağını söyledi. Dursun, "Eğitim için yapılan herşey güzel. Fatih projesi sektörü teoride etkiler. Ama pratikte tam olarak böyle olmayacaktır. Çünkü nüfus artıyor, dolayısıyla kişi başı tüketim ve ürün çeşitliliği de artıyor. Dolayısıyla kalemden vazgeçmenin mümkün olmadığına inanıyorum" dedi.


Pazar payı yüzde 13

ADEL Kalemcilik'in 2 bin 400 civarında ürün çeşidine sahip olduğunu, yılda 250 milyon parça civarında kırtasiye ürününü tüketicilere ulaştırdığını belirten Dursun, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün 1 milyar TL civarında olduğu tahmin edilen Türk kırtasiye sektörünün lideriyiz. Sektör genelinde pazar payımızın yüzde 13 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Pazar payımızı artırdığımız 2011 yılını 136,1 milyon TL net ciroyla kapattık. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 22'lik bir artışı ifade ediyor."



12 yıl önce