|

AFAD’dan yardımların Gerze'de belirli kişilere dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönderilen yardım kolilerinin, Sinop’un Gerze ilçesinde belirli kişilere dağıtıldığı iddia edilmişti. AFAD, Gerze'nin de "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilen yerler arasında bulunduğunu ifade ederek, gelen yardımların herhangi bir ayrım yapılmadan dağıtıldığını, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

09:33 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 09:55 - 28/08/2021 Cumartesi
AA
AFAD
AFAD

YeniÇağ gazetesi tarafından yapılan bir haberde, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönderilen yardım tırındaki kolilerin, Sinop’un Gerze ilçesinde ‘seçilmiş’ kişilere dağıtıldığı iddia edilmişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlı (AFAD), yayımladığı açıklamayla iddiaları kesin bir şekilde yalanladı.

AFET BÖLGESİNDE YER ALIYOR

AFAD'ın açıklamasında, 11 Ağustos'ta Batı Karadeniz'de başlayan aşırı yağışlar sonucu Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta sel ve su baskınlarının meydana geldiği ve bu afetler sonucu Kastamonu'nun Abana, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeytin, Devrekani, İnebolu, Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçeleri, Sinop'un Merkez, Ayancık, Türkeli, Gerze, Boyabat ve Erfelek ilçeleri ile Bartın'un Ulus ilçesinin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AYRIM SÖZ KONUSU DEĞİL"

  • Bugüne kadar ülkemizin dört bir köşesinden hayırsever vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın bölgeye gönderdiği 3 milyon 460 bin 347 kalem ürünün (gıda kolisi, su, bebek bezi vb.) Afet Yönetim Karar Destek Sistemi (AYDES) aracılığıyla girişi yapılmıştır. Gelen yardımlar, Bozkurt ilçesi ile birlikte, selden etkilenen ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Gerze gibi diğer ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu'nun koordinasyonunda, herhangi bir ayrım yapılmadan dağıtılmaktadır.

"YARDIM GÖREVLİLERİNİ ÜZÜYOR"

Gerçeği yansıtmayan ve herhangi bir dayanağı olmadan yayımlanan bu tarz haberlerin, bölgede yaraların sarılması için günlerdir vefakarca görev yapan yardım görevlilerini üzdüğünü ve çalışmalara destek yerine köstek olduğunu hatırlatırız.

#Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
#Gerze
#Yardım
#Kastamonu
#Bozkurt
#Afad
#Yalanlama
#Sel
#Felaket
#Dağıtım
3 yıl önce