|

Afrin şehidi Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı

Afrin şehidi Astsubay Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katılırken, şehidin naaşı tekbirlerle götürüldü.

Yeni Şafak
13:37 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 15:40 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Afrin şehidi için cenaze töreni düzenlendi.
Afrin şehidi için cenaze töreni düzenlendi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'de şehit olan Astsubay Musa Özalkan için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Üstçavuş Özalkan'ın cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, komutanlar ve şehidin yakınları katıldı.

Cenaze namazını da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Cenaze namazının ardından cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehidimiz Musa Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz.' Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz de onun şahadetine şahidiz. O da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz bu karda kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan bir operasyon değil, bu operasyon tamamiyle YPG, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik operasyondur. Bu operasyonu Allah'ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. ’Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan, şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyen Mehmetlerimiz ile alacağız. Kararlıyız, azimliyiz. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmışa bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç, beş tane ipsize, sapsıza biz bu sınırlarda soluk aldırtmayız. Şu anda yavrumuz bu noktada attığı tweetler ile de adeta geleceğini okudu ve bu tweetler de adeta şahadetten kendisine gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerekeceğini orada bildirdi. Bu millet güçlü. Bu noktada evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak kendimiz hallederiz, onu da yerine getiririz" dedi.


#Afrin
#Musa Özalkan
6 yıl önce