|

Afrin şehidi Oğuz Kaan Usta kimdir

Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu. Bir kızı olan şehit Kaan Usta'nın eşi Antalya'da İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Yeni Şafak
14:42 - 23/01/2018 Tuesday
Güncelleme: 15:20 - 23/01/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Antalyalı Şehit Üsteğmen’in acı haberi ailesine ulaştı.
Antalyalı Şehit Üsteğmen’in acı haberi ailesine ulaştı.

Suriye'nin Afrin kasabasına yönelik yapılan Zeytin Dali Harekatı'ndan ikinci kara haber geldi. Harekat kapsamında Kilis'in Suriye sınırında girilen çatışmada dün şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın ardından, 30 yaşındaki Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehadet haberi ulaştı. 30 yaşındaki şehit Kaan Usta, 2015 yılında baba olmuştu. Eşi Saide Üstüner Usta, Antalya’da bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyordu.


Şehit Kaan Usta'nın babası da asker

3 yaşında bir kızı olan şehit Üsteğmen’in evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Üsteğmen’in babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi.

Bakan Çavuşoğlu duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, acı haberi Twitter adresinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Bakan Çavuşoğlu, "Vatanımızın bekası için Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun" mesajını paylaştı.

#Oğuz Kaan Usta
#Afrin
6 years ago