|

'Afrin'de şimdi işte gereğini biz yapıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak AK Parti İl Kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili, "Rahat durun, dedik, durmadılar. Bak bunlar PKK'nın ta kendisidir dedik, bunlar PYD'dir dedik. Bunlar aynıdır, YPG'dir dedik. Rakka'ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları dedik, dinlemediler. 'Peki siz bilirsiniz' dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
17:29 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 22:32 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak AK Parti İl Kongresinde konuştu.












Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ta halka seslenerek "Rahat durun, dedik, durmadılar. 'Bak bizim topraklara saldırmaya, sınırlarımızı zorlamaya tevessül etmeyin' dedik, dinlemediler ve bize müttefik görünenlere de söyledik. 'Bak bunlar PKK'nın ta kendisidir' dedik, 'Bunlar PYD'dir' dedik. 'Bunlar aynıdır, YPG'dir' dedik. 'Rakka'ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları' dedik, dinlemediler. 'Peki siz bilirsiniz' dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Saklandıkları inleri bulup onları çıkaracağız"

Pensilvanya'daki şarlatanın bunlara fısıldadığı... Ne diyor 'Bahar yakın' diyor, o baharlar var ya işte onlar hiçbir zaman gelmeyecek. Nereye gizlenirlerse gizlensinler, sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar bu millete ihanet edenlerin hepsini saklandıkları inlerinde bulup yargıya teslim edeceğiz.

"Türkiye eski günlerine geri dönmeyecek"

Vatandaşlarımızı 2010 yılından itibaren FETÖ'ye ait bankaları kullanmamalarını, onlara itibar etmemelerini söyledim. Yeni paralel yapılar kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizdeki tüm mazlumlar ve mağdurlar için hayır kurumlarımız çalışacak. Bu ülkenin tek parti dönemindeki faşist zihniyeti artık geride kaldı. Hiçbir güç Türkiye'yi eski günlerine geri götüremeyecek.

"Ana muhalefet FETÖ'nün paçavralarını öne çıkarıyor"

Ana muhalefet partisine baktığımızda maalesef düştüğü ihanet ve dalalet unsurlarını barındırdıkları için üzülüyorum. Maalesef piyonluğunu yapmadığı terör grubu kalmadı. Bu partinin milletvekilleri, FETÖ'nün gazete görünümlü paçavralarını öne çıkarıyor. (Canan Kaftancıoğulu'nun sözlerine ilişkin) CHP'nin il başkanının söylediklerine bakıyoruz, terör örgütlerini destekliyor.

"Hiçbir yapıya
tahakküm kurma gayretine müsaade etmeyeceğiz"

Elbette insanlarımızın manevi dünyasında önemli yeri olan gönüllü kuruluşlarımızın, vakıflarımızın, derneklerimizin başımızın üzerinde yeri vardır. Elbette ülkemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlar, mağdurlar ve ihtiyaç sahipleri için gece gündüz demeden koşturan hayır kurumlarımızı el üstünde tutacağız. Ancak hiçbir yapının kendi tebliğ, eğitim, hayır sınırları dışına çıkıp devlet, siyaset, ticaret ve sivil toplum alanında tahakküm kurmaya yönelik gayretlerine de göz yummayacağız.

#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce