|

Afyonkarahisar'da kaçırılan bebek bulundu: Valilik açıklama yaptı

Afyonkarahisar'da hastaneden kaçırılan bebek bulundu. Afyonkarahisar Valiliği, bulunan çocuğun sağlık muayenesinin ardından ailesine teslim edildiğini açıkladı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yeni Şafak
18:02 - 11/05/2018 Cuma
Güncelleme: 18:16 - 11/05/2018 Cuma
AA
Afyonkarahisar'da hastaneden kaçırılan bebek bulundu
Afyonkarahisar'da hastaneden kaçırılan bebek bulundu

Afyonkarahisar Valiliğinden, dün hastaneden kaçırılan erkek bebeğin bulunduğu, sağlık muayenesinin ardından ailesine teslim edildiği bildirildi.

Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan açıklamada, dün saat 05.40 sularında Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin kadın doğum servisinde Suriye uyruklu R.D. isimli kadın tarafından dünyaya getirilen erkek bebeğin, aynı gün saat 14.00 sularında yeni doğan servisinden kaçırıldığı bilgisinin alındığı belirtildi.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, detaylı çalışmalar kapsamında hastanedeki tüm kamera kayıtlarının izlendiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

  • "Kamera kayıtlarından bir bayan şahsın devlet hastanesi tuvaletinde hemşire kıyafeti giydiği, tuvaletin girişinde başka bir erkek şahsın bayanı beklediği tespit edilmiş ve hemşire önlüğü giyen bayanın yeni doğan bebeği kaçırdığı tespit edilmiştir. Çalışmalar sonrasında olayı gerçekleştiren şahısların üç kişi oldukları, gri renkli araçla devlet hastanesinden kaçırdıkları bebekle ayrıldıklarının tespiti üzerine şüphelilerin Çay ilçesi Pazarağaç beldesinde ikamet eden F.Ç, E.Ö. ve E.Ç. oldukları tespit edilmiştir.
  • Kaçırılan erkek bebek, şüphelilerin ikametgahında bulunmuş, gerekli sağlık muayenesi yapıldıktan sonra ambulansla il merkezine getirilerek ailesine sağ ve sağlıklı olarak teslim edilmiştir. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen F.Ç, E.Ç. ve E.Ö. isimli şahıslar gözaltına alınmış, tahkikat devam etmektedir."

"Olayda kesinlikle güvenlik zafiyeti olduğuna inanmıyoruz"

Öte yandan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğin, Afyonkarahisar Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışması sayesinde bulunduğunu söyledi.


Konunun aydınlatılmasında desteğini esirgemeyen Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkür eden Duran, "Bugün sabah 05.30 sularında çocuğa kavuşulmuş, 06.30 civarında da çocuk, aileye sağlıklı şekilde teslim edilmiştir." dedi.

Duran, olayın emniyet güçleri tarafından detaylı şekilde araştırılmaya devam edildiğini belirterek "
Olayda kesinlikle güvenlik zafiyeti olduğuna inanmıyoruz. Bu konuda net konuşabilirim. 'Hastanın sosyal statüsünden faydalanılarak yapılan bir işlem' diye yorumluyoruz. Bizim de kendi içerimizde soruşturmamız devam ediyor. Soruşturmada gizlilik var.
" ifadelerini kullandı.

Bebeğin babası Amerabo Al Rabee Mısho da çocuğunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bebeğinin bulunmasında katkısı olan Afyonkarahisar Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve hastane yönetimine teşekkür eden baba Mısho, "Çok mutluyuz. Bebeğimiz şimdi annesinin yanında. Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Çok mutluyuz." dedi.

Gözaltına alınan şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliye sevk edildi.

#Afyonkarahisar
#Mehmet Duran
6 yıl önce