|

Afyonkarahisar'da mültecilere eziyet edenler tutuklandı

Afyonkarahisar'da üç kişi bir eve kapattıkları mültecilere kemer ve sopayla döverek eziyet etti. İşkenceciler, mültecilere zorla "Atatürk, CHP, altı ok, Kılıçdaroğlu" gibi sözler söyletip küfür etti. Sosyal medyada paylaşılan ve vatandaşların tepkisini çeken olayla ilgili Çay Cumhuriyet Başsavcılığı, mültecilere eziyet eden kişilerin olay gecesi tutuklandığını açıkladı.

13:03 - 5/05/2019 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 5/05/2019 Pazar
Yeni Şafak
Bir evde çekilen görüntülerde 3 kişi mültecileri kemerle dövdü.
Bir evde çekilen görüntülerde 3 kişi mültecileri kemerle dövdü.

Afyonkarahisar'da üç kişi zorla bir eve kapattıkları mültecilere küfür edip işkence uyguladı. Acımasızca yaptıkları kaydeden üç kişi, mültecilere zorla "Atatürk, altı ok, Kılıçdaroğlu" gibi sözler söyletti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde işkencecilerin kemer ve sopayla mültecilere eziyet ettiği görüldü.

Görüntüleri izleyen sosyal medya kullanıcıları tepkilerini dile getirirken işkencecilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Çay Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklama şöyle:

"Afgan uyruklu iki kişi evlerine gitmek amacıyla yolda yürüdükleri sırada daha önceden tanımadıkları ve aralarında herhangi bir husumet bulunmayan şüpheliler B.M.Ç ve Y.Ç ile suça sürüklenen çocuk B.K tarafından durdurulmuş, hakaretlerle birlikte darp edilmeye başlanmıştır.

Bu sırada mağdurlardan biri şüphelilerin elinden kaçmış, ancak diğer mağdur şüpheliler tarafından cebir ve tehdit kullanılmak suretiyle B.K’ya ait eve götürülmüş olup orada da şiddet,
eziyete maruz bırakılmıştır.

Yapılan ihbar sonucu derhal Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış şüpheliler aynı gece Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınmışlardır.


CHP'li Bolu Belediyesi mültecileri hedef göstermişti

31 Mart seçimleri öncesi “Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz” diyen CHP’li Tanju Özcan, belediye başkanlığını kazandıktan hemen sonra Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden Suriyelilere verilen yemeği kesmişti. Suriyelilere belediyeden ekmek yedirmeyeceğini söyleyen Özcan, Suriyelilere Bolu’da işyeri açma ruhsatı verilmesini de iptal etti.


#afyon
5 yıl önce