|

Ağar, Teferiç Şenliği Pita Günü'ne katıldı

Yeni Şafak
00:00 - 3/07/2006 Pazartesi
Güncelleme: 10:12 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Bu toprakları ve bizi birbirimize bağlayan milli ve manevi değerler olarak tümüyle tarif edeceğimiz gücümüz, bizi bu coğrafyanın vazgeçilmezi olarak devam ettirecektir'' dedi.

Ağar, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonunca Bursa'da düzenlenen 'Teferiç Şenliği-Pita Günü'ne katıldı. Şenliğin yapıldığı alanın hemen altında Domaniç Yaylası'nın bulunduğunu belirten Ağar, bu bölgenin, Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklar olduğunu belirterek, "Bu topraklarda arzuların, sıkıntıların, sevinçlerin ve üzüntülerin yaşandığı büyük bir tarih yatmaktadır. Hepimizin kardeşçe, huzur içinde dostluğu ebediyete kadar devam edecektir'' diye konuştu. Bosna-Hersek'te çok sıkıntı çekildiğini dile getiren Ağar, şunları söyledi:

"Canlı-cansız, Osmanlı'dan kalan ne varsa silmeye çalıştılar, minareleri yıktılar; ama bu asil halkın, Aliya İzzet Begoviç'in efsanevi imanını susturmaya kimsenin gücü yetmedi. Osmanlının çocukları alınlarınızı açık tuttunuz. Ömrümüzün sonuna kadar hep beraberiz, büyük bir tarihin yazılacağı geleceği hep beraber yazacağız.''


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce