|

Ağlatan sürpriz

Bangladeş'te Türk okulunu ziyaret eden Başbakan Erdogan ve eşi Emine Erdoğan öğrencilerin sürpriziyle karşılaştı. Sinevizyonda kendi sesinden Necip Fazıl'ın “Canım İstanbul” şiirini dinleyen Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Aa
00:00 - 15/11/2010 Pazartesi
Güncelleme: 02:39 - 15/11/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Ağlatan sürpriz
Ağlatan sürpriz

Başbakan Erdoğan, Bangladeş'teki temaslarının son bölümünde 1996 yılında kurulan ve 550 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Türk Ümit Okulu'nu ziyaret etti. Program Bangladeşli öğrencilerin oluşturduğu koronun İstiklal Marşı ve Bangladeş Milli Marşı'nı okumalarıyla başladı.

Bangladeşli öğrenciler daha sonra Türkçe şiirler okudu ve şarkılar söyledi. Bu arada Erdoğan'a da sürpriz yapılarak, sinevizyonda kendisinin seslendirdiği Necip Fazıl'ın “Canım İstanbul” şiirinin klibi gösterildi. Bu sırada Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve heyetteki bazı bakanların duygulandığı görüldü. Bangladeşli öğrenci Maliha Mustafa, Erdoğan'ın ilk kıtasını seslendirdiği şiire kaldığı yerden devam etti.

BU BULUŞMA ÇOK ANLAMLI

Bu buluşmanın kendisi için çok anlamlı olduğuna vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi: “Binlerce kilometre uzaklıkta ama gönül noktasında çok yakın olan bu coğrafyada sizlerle birlikte olmak beni duygulandırdı. Okulun yapımında emeği geçen, hizmeti geçen tüm büyüklerimi, küçüklerimi huzurlarınızda kutluyorum.”

'KHUDA HAFIZ'

Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin Kurban Bayramı'nı kutlayan Erdoğan konuşmasını Bengalce “Allah'a ısmarladık” anlamına gelen “Khuda Hafız” sözleriyle tamamladı. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da kucağına aldığı bir çocuğa ismini sordu. Çocuğun “Ebu Turab” cevabını vermesi üzerine Emine Erdoğan da bu ismin 'toprağın babası' anlamına geldiğini söyledi.

BANGLADEŞ YALNIZ DEĞİL

Başbakan Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile yaptığı görüşmede de “Türkiye Cumhuriyeti olarak Bangladeş'i hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” dedi. Bangladeş ile Türkiye arasında eğitim alanında iş birliği yapıldığını ifade eden Erdoğan, gerek lisans ve yüksek lisans gerekse askeri eğitim konularında Bangladeş'e destek olduklarını söyledi. Şeyh Hasina ise, “Başbakan Erdoğan'ın hem uluslararası alandaki başarılarına hem de liderliğine hayranlığımı ifade etmek istiyorum” ifadesini kullandı.


Gözyaşları içinde izlediler

Erdoğan'ın ziyaret ettiği Türk okulunda Bangladeşli öğrenciler Türkçe şiirler okuyup şarkı söylediler. Öğrenciler Başbakan'a bir de sürpriz yaptılar. Sinevizyonda Erdoğan'ın seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in “Canım İstanbul” şiirinin klibi gösterildi. Klibi Başbakan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gözyaşları içinde izledi.


Erdoğan, yılın adamı anketinde zirvede

Time dergisinin, bir çok alanda düzenlediği internet anketinde, “2010 Time Yılın Adamı” kategorisinde Başbakan Erdoğan birinci sıraya yükseldi. Time dergisi bu kategoride okuyucuya 25 aday isim sundu. “Dünya” başlığı altındaki “2010 Time Yılın Adamı” kategorisinde ABD Başkanı Obama'dan popüler sanatçı Lady Gaga'ya ve “İşsiz Amerikan Vatandaşı”na değin 25 aday arasında, Erdoğan için, dün öğle saatleri itibariyle 66.333 kişi oy kullandı. Bu puanlama sistemiyle Erdoğan'a, ortalama olarak 91 puan verilmiş durumda. Barack Obama, 10.792 kişinin kullandığı oylarla ve 63 puanla 6'ıncı durumda. Time her aday için tanıtım yazıları da kondu.


Portresini imzaladı

Bangladeş'te 550 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Türk Ümit Okulu'nu ziyaret eden Başbakan Erdoğan, girdiği sınıflarda öğrencilere çeşitli soruları sordu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan sınıflardan birinde iki öğrencinin kendisinin kara kalem portresini yaptığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Erdoğan öğrencilerin yaptığı resimleri teker teker imzalayarak öğrencilere başarılar diledi. Okuldan ayrılmadan önce okul hatıra defterini de imzalayan Erdoğan, Türk öğretmenlerle de fotoğraf çektirdi.



14 yıl önce