|

Ağrı Valisi: Küçük Leyla açlıktan öldü

Ağrı Valisi Süleyman Elban, dün cansız bedeni bulunan küçük Leyla Aydemir'in vücudunda herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi olmadığını açıkladı. 'Küçük Leyla Aydemir neden öldü?' sorusu da Vali'nin açıklamalarının arından yanıt buldu. Vali Elban, küçük Leyla'nın açlıktan hayatını kaybetmiş olduğu söyledi. Elban ayrıca olayda kaçırılma şüphesi bulunduğunu ve bu nedenle gözaltıların olduğunu da belirterek, "Gözaltı sayısını veremem ama bu bir kaçırılma olayı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
10:13 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 10:36 - 3/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Küçük Leyla'nın cansız bedenine dün ulaşılmıştı.
Küçük Leyla'nın cansız bedenine dün ulaşılmıştı.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, dün cansız bedeni bulunan küçük Leyla Aydemir'in vücudunda herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi olmadığını açıkladı.

Vali Elban, küçük Leyla'nın açlıktan hayatını kaybettiğini ve vücudunda güneş yanıkları olduğunu söyledi.

Vali Elban'ın açıklaması şöyle:

"Otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun kaybolduktan sonra 8-10 gün içerisinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı. Daha sonra da, bir yerde bekletilmiş ve bulunmasından 2-3 gün önce de, bulunduğu suyun içerisine bırakılmış. Ölüm nedeni, 8-10 gün aç bırakılması.

Çocuğun cesedinde herhangi bir darp ve yaralama izi mevcut değil. O süre zarfında vahşi hayvan yaralaması da söz konusu değil.

"İSTİSMAR VE TECAVÜZ YOK"

Vücudundaki izler güneş yanığı. Çocukla ilgii herhangi bir istismar, tecavüz emaresi de yok.

Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamanladı ve aile gelenekler gereği bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Sabah saat 05.00 itibarıyla teslim edildi ve aile ile köylüler yavrumuzun cenazesini defnettiler. İnşallah son kaybolan yavrumuz olur diye temenni ediyorum.

LEYLA KAÇIRILMIŞ

Vali Elban bir soru üzerine de, "Bazı ipuçları ve gözaltı var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Jandarma ve emniyet güçleri yoğun şekilde çalışıyor. Gözaltı sayısını veremem ama bu bir kaçırılma olayı" şeklinde konuştu.

#Küçük Leyla
#İstismar
#Ağrı
6 yıl önce