|

Ağrılarım var dediği halde taburcu edilmiş

Karaman'da trafik kazasında yaralanıp, tedavisinin ardından taburcu edilen ve aynı gün karnındaki 8 aylık bebeğiyle yaşamını yitiren Tuğba Özköylü'nün (25) eşi Bünyamin Özköylü, eşinin ihmal yüzünden öldüğünü öne sürdü.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2018 Saturday
Güncelleme: 00:45 - 1/09/2018 Saturday
Yeni Şafak
Tuğba Özköylü
Tuğba Özköylü

Özköylü, "Kazadan sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Eşim bir hafta hastanede yattı, ancak doğru düzgün bakılmadı. Sürekli iyi, hiçbir şeyi yok dendi” şeklinde konuştu.

‘BENİ TABURCU ETMEYİN’ DEDİ

Özköylü sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Bir seferinde çocuğu alacaklarını söylediler. Ancak daha sonra bebeğin alınmasına gerek yok dendi. Taburcu olacağı gün doktorlar tekrar bir şeyinin olmadığını söyledi. Ancak eşim doktorlara, 'Ağrılarım ver, beni taburcu etmeyin' demiş. Buna rağmen eşim taburcu edildi. Çumra'ya geldikten yaklaşık 40 dakika sonra eşimde nefes darlığı oldu. Ambulansla yeniden aynı hastaneye giderken eşim ve bebeğim yolda öldü. Hastaneden şikayetçi oldum. Eşimin ölümünde kesinlikle ihmal var. Eşimin ölüm sebebinin ilk bulgulara göre iç kanama olduğu söylendi. Ancak kesin sonuç yakında açıklanacak"

  • Soruşturma başlatıldı
  • Tuğba Özköylü ve bebeğinin ölümünün ardından Sağlık Bakanlığı da yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Olayla ilgili herhangi bir ihmalin olup olmadığının belirlenmesi amacıyla hastane yönetimi tarafından idari inceleme başlatılmış olup, Cumhuriyet Savcılığı’nca da adli soruşturma devam etmektedir” denildi.
#Tuğba Özköylü
#İhmal
#Hastane
6 years ago