|

Aile boyu hırsız: Kanser hastalarının telefonlarını çaldı

Bartın Devlet Hastanesi’nde kanser hastalarının tedavi edildiği kemoterapi servisinde çalışan personellerin ve hastaların 2 gün içinde 18 telefonu çalan Mehmet H. Karabük’te yakalandı. Mehmet H.’nin eşi ve çocuklarının da hırsızlık suçundan cezaevinde olduğu belirlendi.

Şahin Şen
09:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 09:50 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bartın'da hastanede hırsızlık anı
Bartın'da hastanede hırsızlık anı

Bartın Devlet Hastanesi kemoterapi servisinde kanserle mücadele eden hastaların ve personellerin kabusu olan hırsız yakalandı. 2 gün içerisinde hasta ve personele ait 18 telefonun çalınması üzerine harekete geçen Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü polis ekipleri, hastanedeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Polis ekiplerinin dikkatini elinde bastonla hasteneye gelen ve ayrılırken bastonu olmayan bir şahıs çekti. Şüphelinin hasta numarası yaparak hemşire ve doktor odalarına girip çıktığı tespit edildi. Kimlik tespiti yapılan şüphelinin daha önceden de Hırsızlık, Dolandırıcılık,Mala Zarar Verme, güveni kötüye kullanma, tehtit, kasten yaralama,görevli memura mukavemet ve yangın çıkarma suçlarından sabıkasının bulunduğu anlaşıldı.



HIRSIZLIK AİLE MESLEĞİ

Kimlik tespitinin ardından şüpheli Mehmet H.’nin yakalanması için çalışma başlatan Bartın polisi hırsızın hastaneden çıktıktan sonra bit otomobile binerek Karabük’e gittiğini tespit etti.

Aracın plakasını adım adım takip eden polisler Mehmet H.’nin gizlendiği adresi tespit etti ve hırsızı düzenlenen baskında gözaltına aldı. Sorusunda telefonları sattığı bayileri söyleyen hırsızın sattığı telefonlar bayilerden alınarak sahiplerine teslim edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet H.’nin aile boyu hırsızlık şebekesi olduğu, eşi ve çocuklarının da hırsızlıktan ötürü 8 ay önce tutuklandığı ortaya çıktı.

#Bartın
#hırsız
#Karabük
6 yıl önce