|

"Aileler toplumun son kalesi"

Türkiye'nin kendi alanında ilk derneği olan Uluslararası Bezmialem Aile Danışmanları Derneği'nin 1. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede konuşan kurucu genel başkan Prof. Dr. Saffet Tüzgen, toplumun son kalesinin aile olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
08:15 - 19/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:23 - 19/02/2016 Cuma
AA
Uluslararası Bezmialem Aile Danışmanları Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Saffet Tüzgen.
Uluslararası Bezmialem Aile Danışmanları Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Saffet Tüzgen.

Uluslararası Bezmialem Aile Danışmanları Derneği'nin 1. Olağan Kongresi yapıldı.



Dernekten yapılan açıklamaya göre, sosyoloji, psikoloji ve tıp alanlarından katılımcıların oluşturduğu derneğin ilk genel kurulu gerçekleştirildi.



Kongrede konuşan kurucu genel başkan Prof. Dr. Saffet Tüzgen, toplumun son kalesinin aile olduğunu, küçülen dünyada yıllardır iç ve dış mihrakların aile kurumunu tahrip etmeye çalıştığını, kısmen de başarılı olduğunu söyledi.



Tüzgen, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bu yaranın daha fazla derinleşmesine müsaade edemeyiz. Ancak sorunlarımıza ithal değil kendi medeniyetimize uygun yerli çözümler üretmek zorundayız. Bunun için bir araya geldik. Derneğin hedefleri ise şöyle; evlenecek olanlara eş seçimi ve sorumluluk seminerleri, henüz sorun çıkmadan ailevi destek ve farkındalık seminerleri, sorunlu aileler için 'çözüm sizde' eğitimleri, aile danışmanları vasıtasıyla danışmanlık seansları verilmesi ve toplumda aile danışmanına başvurma bilincini artırma çalışmaları yapmak."



Oylama sonucu Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Hasan Hüseyin Eker, Muhammed Hasan Ünal, Mehmet Zahid Arslan, Arzu Azarkan, Elif Arıkan Dön ve Tuğba Kaçan yönetim kurulu üyeliklerine; Fatih Demirtaş, Mehtap Altıntaş, Beyza Kutsal Berber, Emine Akay ve Harun Aslan ise denetim kurulu üyeliklerine getirildi.

#aile
#Uluslararası Bezmialem Aile Danışmanları Derneği
8 yıl önce