|

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'den sosyal medya yasasına ilişkin açıklama

Yalan terörüyle mücadele için şu an hazırlanma sürecinde olan sosyal medya yasasına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen açıklama yaptı. Dijital kaosun önüne geçileceğini söyleyen Şen, "Parayı verenin yalana at koşturttuğu, kara propagandanın yayın politikası haline geldiği bir dijital kaos ortamının inşa edilmesine seyirci kalamayız. Sanal âlemde de hukuk olmak zorundadır" dedi.

12:00 - 27/07/2021 Tuesday
Güncelleme: 12:25 - 27/07/2021 Tuesday
Diğer
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"Büyük Millet Meclisi'miz sosyal medya ile alakalı bir yasa geçirdi. Fakat bu yasanın devamında özellikle yalan terörü hususunda bir adım daha atılması gerekiyor. Bu konuda da yaptığımız bir çalışma var"
diyerek sosyal medya yasası hazırlandığını duyurmuştu.

DÜZENLEME NE DURUMDA?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Sputnik Türkiye'ye çalışmanın amacı ve gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl denetimsizliğin ve muhatapsızlığın son bulması için bir çalışma yapıldığını hatırlatan Şen,
"Şimdi internet yasasında yapılacak yeni bir düzenleme, birilerinin kara propaganda malzemesi haline getirdiği gibi bireysel özgürlüklerin kısıtlanması ya da bastırılması maksadıyla değil, aksine kişi hak ve hürriyetlerini koruma gayesiyle hayata geçirilecektir"
dedi.

"BİRÇOK ÖRNEĞİ VAR"

Şen, Almanya ve Fransa başta olmak üzere birçok devletin siber zorbalık, dezenformasyon ve manipülasyon ile mücadelede sosyal medya şirketlerine ve kullanıcılarına yönelik hem para hem de hapis cezaları öngören yasalara sahip olduğunu söyledi.

SANAL ALEMDE HUKUK

Dijital kaosun önüne geçileceğini belirten Şen, "Eğer elimizi taşın altına koyarak bu mücadelede etkin bir rol üstlenmezsek; parayı verenin yalana at koşturttuğu, kara propagandanın yayın politikası haline geldiği ve milli güvenliğimizin tehdit altında olduğu bir dijital kaos ortamının inşa edilmesine seyirci kalırız demektir.
Sonuç olarak, nasıl doğal âlemde bir hukuk, bir ahlak ve bir vicdan varsa, sanal âlemde de olmak zorundadır
" dedi.
#​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
#Mustafa Şen
#Sosyal Medya Yasası
#Düzenleme
#Yalan Terörü
3 years ago