|

AK Parti kime daha yakın?

İngiliz The Guardian gazetesinin köşe yazarı Timothy Garton Ash, AK Parti'nin kime yakın olduğunu iddia etti!

Anka
00:00 - 22/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 14:32 - 22/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti kime daha yakın?
AK Parti kime daha yakın?

İngiliz The Guardian gazetesinin köşe yazarı Timothy Garton Ash, bazı terör örgütleri için "İslamcı faşist" veya "İslamcı" gibi etiketlerin kullanımmasına karşı çıktığı yazısında, "AK Parti'nin El Kaide'den çok Amerika'daki Hıristiyan sağına yakın olduğunu" savundu.

Timothy Garton Ash, The Guardian'da yayınlanan yazısında “Bizi öldürmek isteyen insanları nasıl adlandırmamız gerekiyor? İslamcı faşist mi? İslamcı mı? Yoksa cihatçı mı? Ya da katil mi? Ne derseniz deyin önemli değil, önemli olan onları durdurmaktır” dedi.

“Gerçek düşmanlarımızı bilmeliyiz ve bütün Müslümanları terörist ilan ederek gereksiz yere düşmanlar yaratmamalıyız” ifadesini kullanan Ash, “Bütün İslamcılar İslamcıdır ancak çoğu İslamcı terörist değildir. Onlar gericidir. Onlar, fikir özgürlüğü, homoseksüellik, din değiştirme ve kadın konusunda ben dahil laik liberal inançlar için anatema olan, toplumun çok tutucu dinsel vizyonunu öneriyorlar" yorumunda bulundu.

Ash şöyle devam etti:

"Ancak çoğu bunu şiddetle değil, barışcıl siyasi yönetmler ile yapıyor. Türkiye'nin laik devletinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği, siyasi İslam'ın geniş yelpazesinin en ılımlı ucundakiler, El Kaide'den çok, ABD'deki eşcinselliği günah, kürtajı cinayet gibi gören Hıristiyan sağına daha yakındır.

Bizim gibi laik liberallere göre bu dinsel reaksiyon, elimizdeki tüm barışçıl yöntemler ile mücadele edilecek kadar çok kötüdür ancak bu farklı bir şeydir ve bunu ayırt edemezsek hata yaparız."

16 yıl önce