|

AK Parti-MHP ortak miting yapacak

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yeşil ışık yaktığı 'ortak miting' fikrine Başbakan Yıldırım'dan da destek geldi. Başbakan Yıldırım, "MHP ile ortak etkinlik yapabiliriz" dedi.

Yeni Şafak
15:43 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 15:56 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti-MHP
AK Parti-MHP

Malta'da referandum çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile ortak etkinlik düzenleyebileceklerini söyledi. Başbakan Yıldırım, Malta ziyareti kapsamında mevkidaşı Joseph Muscat ile bir araya geldi.



İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında kameralar karşısına geçti.



Basın toplantısında Yıldırım'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yayımlanan genelge hatırlatılarak referandum çalışmaları soruldu.



Teklifin MHP ile AK Parti olarak parlamentoya getirildiğini hatırlatan Yıldırım, "Milliyetçi Hareket Partisi ile bir amaç birlikteliğimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi de bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor, biz de aynısını yapıyoruz. Söylemlerimizin benzer olması gayet doğal, gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz" diye konuştu.






Bahçeli'den referandum genelgesi

MHP lideri Bahçeli, partisinin örgütüne yönelik yayınladığı referandum genelgesinde aynı tercihteki partilerle ortak çalışma yapılabileceğini açıkladı.








#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
#Referandum
7 yıl önce