|

AK Parti Sözcüsü Çelik: Rejimin ateşkes ihlalleri 20 bine ulaştı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı devam ederken açıklamada bulundu. Çelik, konuşmasında "Rejimin ateşkes ihlali 20 bine ulaşmıştır. 1500'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti. Türkiye birkaç misyonla birlikte orada bulunmaktadır. İdlib'de yeniden ateşkes tesis edilmeli. Türkiye bölgede tedbirlerini alıyor" ifadelerini kullandı.

19:15 - 17/02/2020 Monday
Güncelleme: 20:30 - 17/02/2020 Monday
Yeni Şafak
Ömer Çelik
Ömer Çelik

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Evlat Nöbeti

Diyarbakır'da bir anne daha evladına kavuştu. İnşallah bunların devamı gelecektir. Gönlümüz dualarımız hep onlarla beraber.

Rusya'da kritik İdlib zirvesi

Türk Heyeti Rusya'da bugünki görüşmelerini tamamladı, yarın da devam edecek. Türkiye, bütün taraflara Soçi mutabakatını hatırlatıyor. Rusya'dan Türkiye'yi suçlayıcı açıklamalar geldi. Mutabakatı bozan Esad Rejimidir. Türkiye, Soçi mutabakatına bağlılığını sürdürmektedir.

  • Rejimin ateşkes ihlali
    20 bine ulaşmıştır. 1500'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti.
    Türkiye birkaç misyonla birlikte orada bulunmaktadır.

İdlib'de yeniden ateşkes tesis edilmeli. Türkiye bölgede tedbirlerini alıyor.

Akdeniz'deki gelişmeler

  • Batı, Suriye'deki hatasını Libya'da tekrarlıyor. Türkiye'nin çabaları dünyada kayda geçmiştir. AB'nin silah ambargosunu denetlemesi gibi bir yaklaşıma doğru bakmıyoruz. AB'deki bazı ülkeler Hafter'i desteklemekte.

Elazığ depremi

İlçe ilçe tüm problemler tespit edildi. Zarar gören binaların yıkım ve enkaz çalışmaları sürüyor. En kısa zamanda bu yaraların sarılması için yüksek bir ivme ortaya koyuluyor.

Avrupa'da yükselen aşırı sağ

Aşırı sağ Avrupa değerlerini yok edecek. Avrupa'daki aşırı sağ Orta Doğu'daki DAEŞ'in görevini görüyor.

İlker Başbuğ'un açıklamaları

Doğrudan TBMM'nin suçlanması saldırıdır. 28 Şubat mantığı içinde benzerini gördük. Askeri vesayetin kaldırılmasında ciddi sancılar yaşandı.

Hilmi Özkök'ün açıklamaları

  • Siyasi hafızamız kuvvetlidir. TSK'dan çok sayıda asker atılırken bunların hepsi terör örgütü mensubu olduğu için mi atılıyordu? Herkes kendi döneminde mükemmel işler yaptığını söylüyor.


#MYK
4 years ago