|

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten terör örgütü EOKA'yı anan pul bastıran Rum Kesimine tepki

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin EOKA terör örgütünü anan pul bastırmasına, AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "EOKA bir katliam şebekesidir. Kıbrıs Türkleri’ni acımasızca öldüren bu terör örgütü ancak lanetle anılabilir. Her türlü cinayet şebekesini alt edecek irademiz vardır. Hiçkimse KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini gaspedemeyecektir" dedi.

17:40 - 2/04/2021 Cuma
Güncelleme: 17:48 - 2/04/2021 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin EOKA terör örgütünü anan pul bastırmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin EOKA terör örgütü’nün 65. yılını anan bir pul bastırmasını lanetliyoruz. EOKA bir katliam şebekesidir. Kıbrıs Türkleri’ni acımasızca öldüren bu terör örgütü ancak lanetle anılabilir.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin EOKA’yı anması hala bu cinayet şebekesine destek verdiğini gösteriyor. Kıbrıs Türkü bu cinayet örgütleriyle savaşarak varoldu ve varolmaya devam edecek.

Türkiye, Kıbrıs Türk davasının sonsuza kadar destekçisidir. Her türlü cinayet şebekesini alt edecek irademiz vardır. Hiçkimse KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini gaspedemeyecektir.

#ak parti sözcüsü
#ömer çelik
#gkry
#eoka
#pul
3 yıl önce