|

AK Parti’de yoğun hafta: Üç günde 19 il kongresi

AK Parti’de 7. Olağan Büyük Kongre süreci hızlandı. 13 Ocak’ta yeniden kongrelerine başlayan AK Parti, bu hafta 19 kongresini daha tamamlayacak.

Osman Özgan
00:00 - 18/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 21:12 - 17/01/2021 Pazar
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti’de 7. Olağan Büyük Kongre süreci hızlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle verilen aranın ardından 13 Ocak’ta yeniden kongrelerine başlayan AK Parti, bu hafta 19 kongresini daha tamamlayacak. İlk olarak bugün Manisa, Muş, Bitlis, Elazığ, Bingöl, Kilis, Adıyaman, Mardin, Aydın il kongreleri yapılacak. Yarın Karabük, Düzce, Çorum, Amasya, Bartın, çarşamba günü ise Yalova, Sakarya, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale il kongreleri toplanacak.

ERDOĞAN ORTAK YAYINLA SESLENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongrelere video konferans yöntemiyle katılacak. Genel başkan yardımcılarının partiyi temsilen yüz yüze katıldığı kongrelerde Erdoğan, ortak yayınla partililere seslenecek. İl kongrelerinin şubat ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Öte yandan, 7. Olağan Büyük Kongre sürecinin devam ettiği AK Parti’de 81 ilin 23’ünün kongresi tamamlandı. Büyük kongrenin tarihi de il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından netlik kazanacak. Bu arada, kongrelere, salgın tedbirleri çerçevesinde sadece il ve ilçe yönetimi ile delegeler katılıyor.

#AK Parti
#Kongre
#Şehir
#Recep Tayyip Erdoğan
3 yıl önce