|

AK Parti’den 31 Mart karnesi

Akıllı yerel yönetimler sistemi ile AK Partili belediye başkanları yakından takip ediliyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 22/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 22/01/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf :Arşiv
Fotoğraf :Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce AK Partili belediye başkanları ve il başkanlarının çalışmalarını bizzat takip edeceği uyarısının ardından, Yerel Yönetimler Başkanlığı, belediye başkanlarını “Akıllı Yerel Yönetimler Bilgi Sistemi” ile takibe aldı.

TÜM BİLGİLER GİRİLDİ

Dijital ortamda kurulan takip sistemine belediye başkanları yaptıkları faaliyetleri ve vaatleri giriyor. Sistemden belediyede kaç personel çalıştırıldığı, İller Bankasından gelen paranın ne kadarının personele ne kadarının hizmete ayrıldığı, belediyenin borçlanma bilgileri, alt yapı giderlerine ne kadar bütçe ayırdığı görülebiliyor.

YAVAŞ PROJEYE MÜDAHALE
  • Sistem, baskanların seçim vaatlerini de birebir takip ediyor. Eğer belediye başkanı vaat ettiği projeyi belirlediği zamanda bitirmezse sistem uyarı veriyor ve belediye başkanı Genel Merkez tarafından ikaz ediliyor. Tüm bu adımları Cumhurbaşkanı Erdoğan da sistem üzerinden takip ediyor. Program sayesinde başkanlara performansına göre online karne de verilecek. Ancak başkanlar sistem üzerinden bu karneleri ve başarı ortalamalarını göremeyecek. Bilgiler Genel Merkez’de tutulacak. Başkanların karneleri her seçim döneminde önlerine konulacak.
#AK Parti
#31 Mart
#Belediye Başkanı
4 yıl önce