|

AK Partili kadınlar 8 Mart'a hazır

AK Parti Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenleyeceği Uluslararası Kadın Hakları Zirvesi'nde doğulu ve batılı kadınları Türkiye'de buluşturacak.

Hüseyin Likoğlu
00:00 - 20/02/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:08 - 20/02/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Partili  kadınlar  8 Mart'a hazır
AK Partili kadınlar 8 Mart'a hazır

AK Parti Kadın Kolları, doğulu ve batılı kadınları Türkiye'de bir araya getiriyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı Uluslararası Kadın Hakları Zirvesi düzenleyecek. 20 ülkeden çok sayıda kadın temsilcinin katılacağı zirveye Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da katılacak. Zirveye, İslam dünyasının ilk Meclis Başkanı olan Pakistan Meclis Başkanı Fehmide Mirza'nın yanısıra, Arnavutluk Meclis Başkanı Jozefina Topallı Çoba, Suriye Göçmen Bakanı Bouthaina Shaaban, Polonya Eşitlik Bakanı Elzbieta Radziszewska, İspanya eski Dışişleri Bakanı Ana Palacio katılacak.

YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Zirveye Danimarka'dan Özlem Çekiç gelecek. Çekiç, Danimarka meclisine seçilen ilk Müslüman milletvekili. AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, zirve ile doğulu ve batılı kadınları Türkiye'de buluşturacaklarını ifade etti. Zirvede yeni bir yol haritası belirleyeceklerini dile getiren Şahin, Kadın Kolları Başkanlığı olarak yaptıkları çalıştaylarda hazırladıkları 'istihdam, şiddet, fırsat eşitliği ve medya' konulu raporları toplantıya sunacaklarını söyledi.


14 yıl önce