|

AK Parti'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci tvnet'te

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, tvnet'te soruları yanıtladı. Zeybekci, "İzmir 20 yılı kaybetti bunu 5 yılda telafi edeceğiz. Trafiği çok kısa sürede halletmeyi planlıyoruz. Mesela 2 yılda 28 tane köprülü kavşak yapacağız. Eminim biz buna 10 tane daha ekleriz. 28 şu anda tespit ettiğimiz rakam." dedi.

Yeni Şafak
22:14 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 23:05 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
​AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci
​AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, tvnet'te soruları yanıtladı.



Zeybekci'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

İzmir'de vatandaşlarımıza sorduğumuzda en önemli problemlerimin alt yapı sorunu olduğunu söyledi. Bunlar 21. yüzyılda İzmir'e yakıştırılacak problemler değil. Tüm kanalizasyon arıtılmadan Körfez'e akıyor.

Alt yapıda ilk olarak ulaşımdan başlayacağız. İzmir'i dinliyoruz diye başlattığımız programda bize 60 bin mesaj geldi. Geçmişteki ekonomi bakanlığının verdiği refleksle ben dedim ki ilk sırada işsizlik gelir ama gelmedi. Üçüncü sıraya kadar işsizlik yok. İlk üç sırada trafik, otopark problemleri ve yol kaliteleri geldi.

İzmir'e son 6 yılda 67 milyar TL yatırım yapıldı. Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var. İzmir'siz bir turizm, tarım, ekonomi düşünülemez. İzmir'i tekrar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi muasır medeniyet yarışındaki şehirlere çekmek.

İzmir 20 yılı kaybetti bunu 5 yılda telafi edeceğiz. Trafiği çok kısa sürede halletmeyi planlıyoruz. Mesela 2 yılda 28 tane köprülü kavşak yapacağız. Eminim biz buna 10 tane daha ekleriz. 28 şu anda tespit ettiğimiz rakam.

#Nihat Zeybekci
#İzmir
5 yıl önce