|

AK Parti'nin Kahramanmaraş adayı Hayrettin Güngör oldu

AK Parti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Hayrettin Güngör oldu.

Yeni Şafak
20:48 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 21:04 - 24/11/2018 Cumartesi
AA
Hayrettin Güngör
Hayrettin Güngör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki törende, AKParti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hayrettin Göngör olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'a bundan sonra yapılan hizmetlerin üzerine yenisini ekleyerek ilin çehresinin değiştirilmeye devam edileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platform Başkanı Ahmet Kolutek ise siyasi iradeyle gelenin siyasi iradeyle gittiğini söyledi.

Mevcut belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un kente güzel hizmetler yaptığını dile getiren Kolutek, bundan sonra gelen belediye başkan adayının da seçildiği zaman memlekete güzel hizmetleri olacağını umduğunu belirtti.

  • Aday gösterilen Hayrettin Güngör'ün de belediyecilik alanında bir takım çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Kolutek, "
    Siyasi partilerde ana belirleyici unsur o siyasi partilerin liderleridir. Liderlerin görüşlerine saygı duymak lazım. Kahramanmaraş'a daha yapılacak daha çok işler var. İnşallah Fatih Erkoç beyin bıraktığı yerden, aynı güzel hizmetleri, seçilecek olan belediye başkanımızdan da bekliyoruz
    ." dedi.

Hayrettin Güngör kimdir?

1965 yılında Kahramanmaraş Göksun ilçesinde doğdu.

İlçedeki ilk, orta ve lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.

  • Polis Akademisi "Özel Eğitim Bölümü"ne bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayarak"kamu yönetimi uzmanı" unvanını aldı. Kısa süre mali müşavirlik yapan Güngör, Türkiye Vakıflar Bankası'nda mali analist olarak bir süre çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak girdiği İçişleri Bakanlığında kontrolör, başkontrolör ve Kontrolörler Başkanı olarak görev yaptı. Bir dönem Devlet Muhasebe Standartları Kurulu (2006-2009) üyeliği de yaptı.

2008 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliği de bulunan Güngör, evli, iki kız ve bir erkek çocuk babası.

#​AK Parti
#Kahramanmaraş
#Hayrettin Güngör
5 yıl önce