|

Akbay’a kırmızı bülten

Sözcü davasına sunulan mütalaada, gazetenin FETÖ ile paralel yayın yaptığı ve “örgütün karşısındaymış görüntüsü vermediği” vurgulandı. Emin Çölaşan, Necati Doğru ve Metin Yılmaz dahil 8 sanığa 10 yıla kadar hapis istenirken, firari Burak Akbay için kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi.

M. Sait Özkan
04:00 - 19/04/2019 пятница
Güncelleme: 00:52 - 19/04/2019 пятница
Yeni Şafak
Burak Akbay
Burak Akbay

Sözcü gazetesi davasında savcı Alaattin Çolak mütalaasını mahkemeye sundu. MİT TIR’larının durdurulmasının işaret fişeğini yaktığı belirtilen mütalaada, gazetenin 16 Aralık 2013 tarihli “AKP’nin gönderdiği silahlar belgelendi” manşetine dikkat çekildi. Sözcü’nün, ‘Fuatavni’ ve ‘Haramzadeler’ hesaplarının attığı twitleri ertesi gün haberleştirdiği belirtilerek, algı operasyonuna katkı sağladığı vurgulandı. Bu durumun gazete ile örgüt arasında bir bağ olduğunu düşündürdüğü, gazetenin yaptığı haber paylaşım tarzının FETÖ’nün söylem ve eylemleriyle eşdeğer çizgide olduğu ifade edildi.


FETÖ İLE PARALEL YAYIN

“Şekli olarak FETÖ’ye karşı olmak, onu ağır bir şekilde eleştirmek, onunla davacı-davalı olmak, hatta ona açıkça hakaret etmenin başlı başına FETÖ’yü desteklememek sonucunu doğurmaz. Sözcü gazetesinin olaylardaki yaklaşımı, örgütün karşısındaymış görüntüsü vermiyor” denilen mütalaada 15 Temmuz’dan sonra Sözcü’de örtülü mesajlarla darbe girişiminin inkar edildiği, o gece yaşanan kanlı sürecin devlet tarafından planlandığının ima edildiği vurgulandı. Ayrıca örgütün çıkarttığı Yarına Bakış, Herkes İçin Yeni Hayat ve Meydan gazetelerinin basılmasında Sözcü’nün aracı olduğu belirtildi.

10 YIL HAPİS TALEBİ

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yedinci duruşmada verilen mütalaada sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru ve Metin Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte FETÖ/PDY’ye bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis, Mediha Olgun hakkında ise etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması talep edildi. Verilen ara kararda yurt dışında olan firari sanık Burak Akbay’ın dosyasının ayrılıp hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin işlemlerin başlatılmasına hükmedildi. Duruşma karar için 14 Haziran’a ertelendi.

#Sözcü
#FETÖ
#Emin Çölaşan
#Necati Doğru
#Metin Yılmaz
#Burak Akbay
5 лет назад