|

Akdeniz'de bir acayip korsanlık

KKTC'de günün olayı denizdeki bir korsanlık oldu. Lübnanlı olduğu sanılan iki kişi "Dime" adlı yat tipi lüks tekneyi kaçırdı, tekne sahibi ile kaptanını denize attı.

Lefkoşa
00:00 - 5/02/2008 Salı
Güncelleme: 00:43 - 5/02/2008 Salı
Yeni Şafak
Akdeniz'de bir acayip korsanlık
Akdeniz'de bir acayip korsanlık

K KTC'de filmlerdekini aratmayacak bir 'korsanlık' olayı yaşandı. Lübnanlı olduğu iddia edilen iki kişi yatını satın alacaklarını söyledikleri iki Kuzey Kıbrıslıyı açık denizde denize attı. İki korsan, önceki sabah saat 10.00 sıralarında teknenin sahibiyle deneme turuna çıktı. NTV'nin haberine göre, korsanlar, kıyıdan 2.5 mil açıkta bıçaklarını çekerek, tekne sahibi Silifke doğumlu Adil Çakır ile KKTC'nin tanınmış teknecilerinden Turan Yeşilada'yı denize atarak Akdeniz'de izlerini kaybettirdi. Balıkadam da olan Turan Yeşilada, Girne açıklarında balıkçılar tarafından bulundu. Yeşilada'nın, 6 saat kadar denizde yüzdüğü öğrenildi. Girne Akçiçek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve şokta olan Yeşilada'dan alınan ilk ifadede, korsanların, tekneyi denerken, açık denizde bıçaklarını boğazlarına dayayarak denize atıldıklarını, yüzme bilmeyen Adil Çakır'ın, yalvarmalarına karşın can yeleği almasına da izin vermediğini söylediği öğrenildi. Turan Yeşilada, ifadesinde, Adil Çakır'ı 1 saat kadar suda taşıdığını ancak daha sonra arkadaşını bırakmak zorunda kaldığını bildirdi.

RUM TARAFINA MI KAÇTILAR

Olayın duyulmasıyla birlikte, karanlığa karşın KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na (GKK) ait 2 helikopter ve 2 sahil güvenlik botu, arama-kurtarma çalışması başlattı. GKK yetkilileri, aramanın 24 saat aralıksız süreceğini ve tüm çevre radarların da uyarıldığını kaydettiler. Korsanların, teknede bulunan 1100 litre yakıtla Suriye, Lübnan veya Kıbrıs Rum kesimine kaçtıkları sanılıyor. Konuyla ilgili olarak polis, çok yönlü soruşturma başlattı. Turan Yeşilada'nın da şok durumunun halen sürdüğü öğrenildi.


16 yıl önce