|

Akgündüz tutuklandı

İş adamı Fadıl Akgündüz, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklandı. Fadıl Akgündüz'ün Caprice Gold ve Maldivler’deki Caprice Maldivler projelerinden devre mülk satışı yaptığı yatırımcıları mağdur ettiği iddia ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 23/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İş adamı Fadıl Akgündüz, “nitelikli dolandırıcılık” suçu işlediği iddiasıyla tutuklandı. Akgündüz hakkında, İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili, devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı ve yatırımcıları mağdur ettiği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatılmıştı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na önceki gün avukatlarıyla gelen Akgündüz, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar'a ifade verdi. Karpınar, Akgündüz'ü “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk etti. Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği de Akgündüz'ün tutuklanmasına hükmetti.



KAÇMA ŞÜPHESİ VAR


Mağdurların avukatlarından Acun Papakçı, “Akgündüz, kuvvetli suç şüphesi ve kaçmaya dair somut olguların varlığı gerekçeleriyle, şirket ve kooperatif dolandırmak suçundan tutuklandı" dedi. Capris Gold Yatırımcılar Derneği, dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.


#Fadıl Akgündüz
#Caprice Gold
#Caprice Maldivler
8 yıl önce